מכירת רכב בהליך גירושין

  • מכירת רכב תוך כדי הליך גישור
    אדם | 01/11/2023 08:26

    יש לי רכב על שמי ששירת אותי עד שאשתי לקחה אותו כי שלה נהרס שנינו משתמשים ברכב אך חשוב לציין שפצחה בהליך גירושין כרגע בגישור

    הרכב הנל הוא לא היחיד בבית אני כל חודש משלם הלוואה על האוטו 2000 שקל וכרגע החשבון חנוק ולא ניתן לשלם אותו האם אני יכול למכור אותו לכסות את ההלוואה ולהביא לה רכב אחר במה שישאר או אסור לי

    • מכירת רכב בהליך גירושין
      עו"ד אורית אוחנה | 12/11/2023 10:58

      שלום אדם,

      אני מציעה כי תעלה את הנושא בגישור. אם הרכב משמש אותה וילדים קטינים, לקיחת הרכב יכולה לעורר קשיים ועל כן כדאי שתגיעו להסכמה בעניין. כעיקרון, אם הרכב על שמך, אבל נרכש בתקופת החיים המשותפים ואין הסכם ממון המחריג אותו ממסת הנכסים המשותפים שלכם, אז הוא צריך להתחלק בין שניכם. כמובן, בהתאמה, גם התשלום בגינו צריך להתחלק ביניכם, אם הרכב משותף. נסו להגיע להסדר.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com