האם אפשר להגיש בקשה נגד חייב שנמצא בחו"ל?

  • חדלות פירעון ללא נוכחות חייב
    שלומי כהן | 20/10/2023 13:28

    נושה שפתח תיק חדלות פירעון ללא נוכחות חייב שעזב את הארץ ולא חזר לפני שנים רבות יכול לנהל תיק בבית משפט ?

    • האם אפשר להגיש בקשה נגד חייב שנמצא בחו"ל?
      עו"ד נילי רובינוב | 25/12/2023 12:40

      בס"ד

      שלומי שלום וברכה,

      על פי הוראות חוק חדלות פירעון ושיקול כלכלי, באפשרות נושה להגיש בקשה להליכי חדלות פירעון נגד כל חייב ו/או תאגיד, בהתקיים התנאים המופיעים בחוק, ובתנאי שהחוב כלפי הנושה עומד בסכומים המצויינים בחוק (לעניין תאגיד- סעיף 10 לחוק, לעניין חייב אדם פרטי - סעיף 110 לחוק).

      אחד מתנאי הסף הוא שליחת התראה אודות קיום החוב ו/או פסק הדין לחייב.

      ככל והחייב עזב את הארץ, יש דרכים לבצע לו המצאה מחוץ לגבולות המדינה. ככל והנושה יבצע המצאה כדין, בוודאי שבאפשרותו להגיש בקשה לצו פתיחת הליכים נגד החייב, בכפוף לתנאי החוק.

      בתקווה לימים טובים יותר ובשורות טובות.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com