האם מי שנפגע בזמן ריצה למרחב מוגן זכאי לפיצוי?

  • פציעה בדרך למרחב מוגן
    תומר ש | 18/10/2023 13:26

    שלום,

    נפצעתי לצערי בריצה למרחב מוגן אתמול בערב עם האזעקות באזור חולון ובת ים, נסעתי לקבל טיפול בוולפסון וחשבו לי הרגל עם חשש לשבר.

    אני עובד במפעל מזון ועכשיו אני מושבת. רציתי לדעת אם אני זכאי לעזרה מהמדינה כל עזרה? אני אבא ל4 ילדים קטנים והמצב בלתי נסבל

    • האם מי שנפגע בזמן ריצה למרחב מוגן זכאי לפיצוי?
      עו"ד גיל קראוס | 18/10/2023 14:05

      שלום רב,

      ראשית, חשוב לציין כי כל פגיעה גופנית שקשורה באופן ישיר למלחמה - היא פגיעת איבה. לכן, גם המקרה שתואר על ידך של נפילה במהלך ריצה למרחב מוגן - צריך להיות מוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי כפגיעת איבה.

      אדם שמוכר כנפגע איבה, זכאי לקבל זכויות שונות כמו מימון טיפולים רפואיים, מענקים שונים, תשלומי נכות ועוד.

      לגבי היעדרות מעבודה בעקבות הפגיעה, גם לכך יש פיתרון - יש דבר שנקרא תט"ר - תגמול טיפול רפואי. מדובר במקרים שבהם אדם נפגע עקב פגיעת איבה ובעקבות מצבו והטיפולים שהוא עובר הוא לא יכול לחזור לעבודה והוא לא מקבל שכר או תגמול מכל מקור שהוא. במקרה כזה, ניתן לקבל תשלום בחודשים שאתה נעדר מהעבודה, בהתאם לשכר שהרווחת לפני האירוע.

      אני מציע שתמלא בהקדם טופס תביעה להכרה כנפגע איבה, יחד עם מסמך רפואי שמאשר את הדברים, ובנוסף תגיש לביטוח לאומי תביעה לתגמול טיפול רפואי עבור התקופה שבה אינך עובד.

      שתהיה רפואה שלמה ומהירה בקרוב.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח
      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • שאלה
        אבי | 12/12/2023 15:23

        ומי שנפצע נפגע ביד ברגל ואינו עובד מה עושים?