האם מותר לבטל שיקים עקב המצב הבטחוני?

  • ביטול דחוף של שיקים
    אלון | 18/10/2023 12:57

    העסק שלי סגור מאז האירוע הקשה בדרום והטרגדיה הנוראה. יש לי שיקים בחוץ ואם יפדו אותם בימים הקרובים אני אכנס לבעיה חמורה עם העסק, השאלה אם בשל המלחמה מותר לי לבקש מהבנק לבטל את השיקים מיד?

    • האם מותר לבטל שיקים עקב המצב הבטחוני?
      עו"ד משה שרגא | 18/10/2023 13:10

      אלון שלום,

      לפני הכל -  אני מקווה ששלומך טוב.

      אציע לך לנסות ולהגיע להסדר (כתוב !) עם מחזיקי השיקים כדי לפרוס את התשלומים באופן שתוכל לעמוד בו. בימים אלו קיימת רוח חיובית בכל רבדי העם והנכונות לתת מתגברת מידי יום.

      באופן כללי הפסיקה בישראל אינה מכירה במלחמה כ"כח עליון" המאפשר שלא לקיים הסכמים - כמו הסכם פריסת תשלומים (בשפה משפטית זה נקרא סיכול).

      לכן, לפי החוק ה"יבש" עליך לעמוד בהסדר התשלומים ולפעול לכך שהבנק יכבד את השיקים.

      מנגד יתכן ובהסדר התשלומים שערכת ושמכוחו מסרת את השיקים למחזיק בהם קיימת התייחסות ספציפית לאירועים שונים כגון מלחמה קורונה או אף אפשרות לאיחור מסוים בתשלומים מבלי שהדבר יהווה הפרה מצדך. התייחסות כזו לא חייבת להיות כתובה וניתן ללמוד אותה גם מנסיבות שונות שיכולות להיות רלוונטיות בעניינך.

      בשורות טובות לך ולכל אזרחי ישראל.

      בברכה,

      משה שרגא, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל ופורום עורכי דין
      דרך מנחם בגין 65, ת"א
      טל': 077-5412650; מייל: ms@praklit.info