האם אי הגשת דוחות במועד יכולה לפגוע בהליך?

  • שאלה לגבי רשלנות מקצועית ועגמת נפש ומה עושים ?
    דני | 24/09/2023 15:04

    קודם שלום ותודה מראש על העזרה

    לפני כמה חודשיים קיבלתי עו''ד שהיה אמור לייצג אותי בהליך שיקום כלכלי

    הוא יודע שאני 100 אחוז נכה לצמיתות מביטוח לאומי וסובל מבעיות נפשיות מאוד קשות

    ביקשו ממני להגיש דוחות דו חודשיים שאותם הגשתי תוך מלחמה וחרדה שחוסר קבלה יבטל את המשפט רק בדיון שהיה לנו הנמען (תובע) הסביר לי שזה בסדר וראה את מצבי הרפואי וביקש להגיש לו מסמכים תוך 30 יום

    בגלל נסיון אובדני שהיה לי ופאדיחה אם המסלקה שמחקה לי מסמכים כי לא פתחתי אותם בזמן אז היה קצת איחור  אבל שלחתי את המסמכים כמה ימים אחרי והתקשרתי באותו יום לבדוק שהתקבל היא אמרה שכן ושמחר היא מול המחשב תבדוק תעדכן אותי כמובן שלא התקשרה 10 ימים עוברים אני מנסה להבין מה הולך לא מצילח לקבל תשובה הגעתי למצב שלא יכולתי לישון הייתי בכזה לחץ שאמרתי לעצמי משהו לא בסדר החלטתי לבדוק בעצמי נסעתי להוצאה לפועל שם אמרו לי שאני מטופל בחדלות פרעון אז החלטתי להתקשר לתובע עצמו לבדוק אם הוא קיבל את המסמכים הוא אמר לי שלא ביקש שאשלח לו אישית ואמר לי דחוף להחליף יצוג למחרת לא רציתי להאמין בזה אבל אמרתי נשאל בכל מקרה פניתי לתובע ושאלתי לפחות את הדוחות הדו חודשיים שאותם דרשתם ושזה הכי חשוב להליך קבלתם הוא אמר לי שלא והסביר לי איך לעלות אותם בעצמי שלח אותי לאתר הממונה שם אם נציגה העליתי את הדוחות בעצמי ניסיתי ליצור קשר אם העורכת דין שמשכה אותי נתנה לי תירוץ אמרה נדבר אחרי כיפור האם יכול להיות שעורך דין עושה כאלה דברים שלא לדבר שלה יש מתמחה שיכלה לעשות את זה איך 5 חודשיים שום דבר לא מגיע לנעמן  שום מסמך או דוח

    פה השאלה האם זה היה יכול לפגוע בהליך כי לי ביטלו לי הליך פעם אחת על איחור בהגשת מסמכים על הרבה פחות זמן האם המעשה הזה של אי שלחת המסמכים זה משהו שהיה יכול לפי החוק לבטל את לי את התיק ולעשות נזק ?

    כי אני מתכוון לתבוע בתביעה קטנה לא משנה מה אני פוחד לבקש יציוג במחוז בגלל שכולם מכירים שם איך אני אמור להאמין אני לא יודע לדבר במיוחד אם עבר אם כמה עורכי דין לא נכנס לזה לפה לכל דבר יש לי הוחכה מיילים שיחות פשוט נמאס לי להפגע ולא להגיב החוק אמור להגן אלינו איפה ההגנה ?

    מתנצל מראש על המגילה ניסייתי לתמצת כמה שיכולתי אבל זה יותר גרוע ממה שרשמתי אשמח מאוד אם מישהו באמת יקדיש את הזמן לקרוא ולתת האם זה מקובל ואם אני יכול לעשות משהו בנידון במיוחד בתוצאה שלא אגיד  אותה פה למה קרה לי נפשית אחרי ששמעתי את כל זה

    • האם אי הגשת דוחות במועד יכולה לפגוע בהליך?
      עו"ד נילי רובינוב | 25/12/2023 12:28

      בס"ד

      דני שלום וברכה,

      קראתי בעיון את כל מה שרשמת וצר לי שחווית היום ובעבר התנהלות כזו מול עורכי דין ומול המערכת.

      לגופו של עניין- אי הגשת דוחות במועד ו/או אי עמידה של צו התשלומים ו/או העדר מענה לפניות הנאמן שמונה לך עלולים להוביל לביטול ההליך. יודגש כי החלטה על ביטול ההליך אינה עניין של מה בכך ולא מיד נוהגים להוציא אדם שנכנס להליך בשל אי הגשת דוחות. הנאמן פונה אליך (באמצעות עורך הדין שלך) ולאחר מכן פונה בבקשה לבית המשפט ואם עדיין לא תעמוד בהתחייבויותך בהליך, ייתכן ויבוטל ההליך.

      לאור הנסיבות שתיארת, ככל ואתה לא סומך על עורכת הדין שמונתה לך, באפשרותך לפעול להחלפת הייצוג המשפטי - בין אם באמצעות פניה מסודרת ללשכה לסיוע משפטי ופירוט התנהלות עורכת הדין שמונתה לך או באמצעות קבלת ייצוג פרטי אצל עורך דין (במקרה כזה תצטרך לשלם לו שכר טרחה, בהתאם לסיכום ביניכם).

      כולי תקווה שתצליח להסדיר את חובותיך בהליך ותוכל להירגע מבחינה נפשית ואישית.

      בתקווה לימים טובים יותר.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com