האם קופ"ח חייבת לאשר ביצוע MRI ב מקום CT?

  • פגיעה קשה בחולה אונקולוגי
    רון | 22/09/2023 18:10

    לעו"ד שלום רב

    בן 58 חולה אונקולוגי כרוני סובל מ- CTCL

    לימפומה של העור מסוג - T

    מחלה מפושטת 100% מעור הגוף.

    בשל מצבי המיוחד / הכרוני / הנדיר הרגיש במיוחד

    בקשתי במקום לבצע CT רגיל ברמת קרינה גבוה

    לבצע CT מופחת קרינה או MRi

    ורופא המשפחה סירב לבקשתי לברר ולהמליץ.

    בקשתי שיבצע ברור עם מומחה בתחום כמו-

    נוירורדיולוגיה או מומחה דרמו אונקולוגיה למחלת סרטן וגידולי עור או מומחה לאונקולוגיה ורדיותרפיה

    ושוב סורבתי.

    פניתי בתלונה לפניות הציבור בבקשה להבין שבמצבי הרפואי אני מבצע בקביעות בדיקות מעקב אחר בלוטות לימפה מוגדלות ולפעמים פעמיים בשנה ושהקרינה המצטברת מ-CT רגיל תסבך אותי בסרטן תקיף וגידולי עור ושאני מבקש גמישות והתחשבות חריגה במצבי .

    וקבלתי את התשובה הבאה :

    שיקול דעתו המקצועי של הרופא משפחה והעדפותיו הטיפוליות הינן זכות השמורה לו.

    כל עוד אינו חורג בצורה משמעותית מהפרקטיקה הרפואית המקובלת.

    1. שיקול דעתו המקצועי של הרופא משפחה והעדפותיו הטיפוליות  הינן זכות השמורה לו.                *  איפה בדיוק בתשובה האחריות המוגברת כלפי ?

    ללא כל ברור  לא נוירורדיולוגיה או מומחה

    דרמו אונקולוגיה למחלת סרטן וגידולי עור או מומחה לאונקולוגיה ורדיותרפיה

    האם אני צריך שמצבי יחמיר הרבה יותר כדי להוכיח רשלונות כלפי ?

    2.כל עוד אינו חורג בצורה משמעותית מהפרקטיקה הרפואית המקובלת.                                                        *איפה בדיוק מתחיל ומסתיים הפרקטיקה הרפואית המקובלת ?

    *אי מתן אישור לבדיקת CT מופחת קרינה או MRi  פוגעת בי ומעכבת את המשך הברור הרפואי הנחוץ וחשוב עבורי ?

    לעו"ד. מהשתלשלות העיניין שלי מה עמדתך והמלצתך למתרחש  -כלפי מצד הקופ"ח והטיפול בי ?

    תודה רבה - גמר חתימה טובה

    • האם קופ"ח חייבת לאשר ביצוע MRI ב מקום CT?
      עו"ד ורד פרי | 26/09/2023 10:01

      שלום רון,

      ככל שיהיה בידיך אישור רפואי (מאונקולוג/רופא עור/ או רופא רלבנטי אחר) השולל ביצוע CT במצב הרפואי שלך, או קובע שהוא עלול לסכן את בריאותך - אזי הוא ישקף את הפרקטיקה המקובלת במקרה שלך.
      מהשאלה שלך עולה שהחשש הוא שלך - ואינו נתמך, בשלב זה לפחות, בהמלצה רפואית לביצוע MRI במקום CT. תבקש מהרופא המומחה שמטפל בך שימליץ על הבדיקה המתאימה - וייתכן שזה יפתור את הבעייה.

      בברכת שנה טובה ומועדים לשמחה,

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il