איך אוכל לבדוק אם השיק לא בוטל ?

  • צ'ק ביטחון
    דן | 14/09/2023 13:47

    שלום,

    השוכרים שלי נתנו לי בתחילת הדרך צ'ק ביטחון לפקודתי ע"ס 30K - ללא תאריך. הם עזבו את הדירה והשאירו אחריהם חובות ונזקים, אבל יש ערוץ תקשורת, על אף שהעניינים מתקדמים מאוד לאט וממש לא לשביעות רצוני.

    מכיוון שעזבו את הארץ ומאחר שהעבירו לי סכום כסף מסוים דרך חשבון בנק אחר - יש לי תחושה שהם סגרו את חשבון הבנק שלהם, כלומר שהצ'ק ביטחון שמסרו לי הוא למעשה סתם נייר. גם העובדה שלא דרשו את הצ'ק חזרה עוד לפני שהתגלו הנזקים והחובות מחזקת את החשד.

    איך אוכל לבדוק אם סגרו את חשבון הבנק שלהם / ביטלו את הצ'ק שמסרו לי - מבלי לערב אותם בחשדות?

    • איך אוכל לבדוק אם השיק לא בוטל ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 24/09/2023 10:22

      שלום רב,

      בהנחה שאין לך קשרים מיוחדים לעובדי הסניף שלהם... אין לך דרך לבדוק זאת, אלא רק ע"י הפקדת השיק. הדבר היחידי שאתה יכול לבדוק זה אם חשבונם מוגבל וזאת באתר בנק ישראל.

      גמר חתימה טובה

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il