פיצוי נפגע עבירה בהליכים השונים

  • פיצוי נפגע עבירה
    ירדן | 17/08/2023 12:18

    שלום, הייתי רוצה לדעת איך מתקיים הליך שעוסק בפיצוי נפגע עבירה.

    תודה!

    • פיצוי נפגע עבירה בהליכים השונים
      עו"ד עדי רחמים | 20/08/2023 07:48

      ירדן שלום.

      פיצוי נפגע העבירה עשוי להתקיים במספר הליכים:

      במסגרת ההליך הפלילי- קיים פיצוי עונשי בהתאם לסוג העבירה ולנסיבות, אך מדובר בפיצוי חלקי בלבד.

      במסגרת תביעה אזרחית נזיקית- ניתן להגיש לאחר הרשעה כתביעה נגררת או כתביעה אזרחית נפרדת להליך הפלילי. במסגרת הליך זה לרוב מוגשת חוות דעת רפואית על מנת להוכיח את הנכות שנותרה ועל בסיסה יחושב סכום הפיצוי בהתאם לרכיבי נזק שונים (הפסדי השתכרות, עזרת צד ג', הוצאות רפואיות וטיפולים נפשיים, כאב וסבל ועוד).

      כמו כן, נפגע עבירה עשוי להיות זכאי לפיצוי חודשי מטעם המוסד לביטוח לאומי ככל ועומד בתנאים להגשת תביעת נכות כללית, וכן קיים סל שיקום מקצועי ו/או מורחב מטעם משרד הבריאות.

      כמובן שכל מקרה ייבחן בהתאם לנסיבותיו, סיווג העבירה והמסגרת בה נעשתה.

      ממליצה לך בחום לפנות לייעוץ משפטי פרטני על מנת שתזכי לקבל את מלוא הזכויות המגיעות לך.

      מקווה שסייעתי לך,

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד
      מנהלת פורום נזיקין ופורום נפגעי עבירה

      ששת הימים 42, בית יניב, כפר סבא
      טלפון נייד: 09-8865959 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com