נכות כללית

  • וועדה רפואית אורטופדית
    נוני | 06/08/2023 19:56

    הייתה לבתי בת ה-18+ וועדה רפואית בגין בעיה בברך .בתי בהיותה בת 14 פרקה את הפיקה בברך .קרע ברצועה המייצבת את הברך ואי יציבות.עברה 3 ניתוחים במהלך ה-3 וחצי האחרונים .מאחר שיש נזק משמעותי ביותר בסחוס נותו לה מגבלות כגון: קושי בהליכה(לאחר כ-20 דק' מתחילה להתלונן מכאבים וצריכה לנוח) לא יכולה לשבת זמן ארוך בגלל כיפוף הברך, קושי בעלייה במדרגות.,לא יכולה לחזור לרקוד ולעסוק בפעילות ספורטיבית.עדיין נשמעים חריקות חזקות.הרופאה המנתחת הסבירה לנו שאין פתרון לסחוס המורחב ומה שיפתור את הבעיה זה רק בגיל מבוגר יותר -החלפת מפרק. בינואר האחרון הייתה לה וועדה רפואית ,הייתה לאחר הניתןח האחרון וניתנה לה נכות זמנית שהיסתיימה ביוני.היום הייתה וועדה נוספת האם היא תהיה זכאית. אשמח לדעתך בעניין והאם במידה והתביעה תאושר האם מגיע לבתי תשלום רטרואקטיבי?

    • נכות כללית
      עו"ד שירי אלון | 06/08/2023 20:09

      שלום רב,

      ראשית איחולי בריאות.

      בהנחה ותיקבע לבתך נכות אזי היא תקבע בדרך כלל מהיום בו הסתיימה הנכות הזמנית.

      כמו כן, אני מבינה שהפגיעה של הבת שלך היא בברך ומכאן שאני מציעה לכם לשקול אפשרות של הגשת תביעה לניידות (במשרד הבריאות).

      איחולי בריאות

      בברכה,

      שירי אלון, עו"ד
      מנהלת פורום ביטוח לאומי

      מצדה 7, מגדל ב.ס.ר 4 (קומה 23), בני ברק
      טלפון: 03-6766602 ; מייל: shiri@eghert-kraus.co.il

      • תודה רבה על המענה המהיר ועוד שאלה
        נוני | 06/08/2023 20:34

        בעניין התשלום רטרואקטיבי , בינואר כשהייתה לה וועדה היא הייתה לאחר הניתוח השלישי. קיבלה זכאות לנכות כללית זמנית ואז נאמר לנו שבוועדה לזכאות קבועה באם תינתן , רק אז ילקח עניין תשלום הרטרואקטיבי. בתשובתך נכתב שהיא תקבל רק מתאריך סיום הזכאות הזמנית.אשמח לדעת מדוע

        • תשובה
          עו"ד שירי אלון | 06/08/2023 22:26

          בדרך כלל הוועדה שדנה לראשונה היא זו שמתייחסת לעניין הרטרו.

          במידה ונאמר לכם אחרת אז יש לציין זו בוועדה בתום נכות זמנית.

          בברכה,

          שירי אלון, עו"ד
          מנהלת פורום ביטוח לאומי

          מצדה 7, מגדל ב.ס.ר 4 (קומה 23), בני ברק
          טלפון: 03-6766602 ; מייל: shiri@eghert-kraus.co.il

          • וועדה רפואית אורתופדית
            נוני | 07/08/2023 13:23

            קיבלתי הבוקר תשובה על הוועדה האורתופדית שהתקיימה לבתי בת ה-18+ אתמול. הוועדה החליטה על 10% רפואי סעיף ליקוי 35(1) (ב) צמיתה באבחנות  נרשם -836- פריקה סגורה של עצם הפיקה תקופה - מעל 15 חודש. נראה לי לא הוגן.בתי פרקה את הפיקה בשנת 2019. מאז עברה 3 ניתוחים בעקבות זה ונזק בלתי הפיך לסחוס.מאז סובלת מכאבים בברך עם מגבלה בישיבה ארוכה בגלל כיפוף הברך,מגבלה בהליכה ארוכה טיפוס במדרגות.יש לה קליקים מרובים וחזקים מאוד.לא יכולה לחזור לרקוד.לא יוצאת לטיולים,לא יכולה לעסוק בפעילות ספורט.בניתוח האחרון שעברה באוקטובר 22 כתבה לנו המנתחת שיש לה אוסטאופניה (מצב פיזיולוגי המאופיין בצפיפות עצם נמוכה המובילה להיחלשות העצם) ושהנזק הסחוסי בפיקה הינו נרחב והניתוח שבוצע הוא רק למוקד הפגיעה.הניתוח בוצע רק להקל מעט על הכאב ועל המגבלות.עוד הוסיפה שבכדי לחזור לתפעול הברך באופן רגיל לגמרי היא תצטרך החלפת מפרק בגיל מבוגר יותר.

              אשמח להסבר מה אומרת תגובת הוועדה ? ואודה לדעתך מה עליי לעשות.תודה