פירוק שיתוף של דירת מגורים בהליך גירושין

  • חלוקת הדירה בגירושין
    משה | 19/07/2023 12:12

    שלום

    לי ולאשתי יש דירה יחידה שנרכשה במהלך הנישואין. יש לנו 2 ילדים - בני 10 ו-16.

    החלטנו להתגרש אבל האישה לא רוצה למכור את הדירה אחרי שנתגרש עד ששני הילדים יהיו בני 18 ורוצה להישאר בדירה עד אז (ז.א.ת עוד 8 שנים). יש לה מספיק כסף לשלם עבור שכירות או היא יכולה לקנות מ50% מכירת הדירה שלנו דירה קטנה אבל היא מסרבת בטענה שהיא לא רוצה לגור בשכירות ולא רוצה לעבור לדירה קטנה. האם אני מבין נכון שבנסיבות אלה בית המשפט יכול לחייב אותה למכור את הדירה ולחלק ת התמורה 50-50?

    • פירוק שיתוף של דירת מגורים בהליך גירושין
      עו"ד גיא רוטרף | 21/07/2023 16:22

      משה שלום רב,

      הזכות לפירוק שיתוף במקרקעין מעוגנת בסעיף 37 לחוק המקרקעין, תשכ"ט-1969, הקובע כך:

      "(א) כל שותף במקרקעין משותפים זכאי בכל עת לדרוש פירוק השיתוף."

      זכות הקניין היא זכות יסוד חוקתית וכמוה היא הזכות לפירוק השיתוף.

      עם זאת, כאשר מדובר על פירוק שיתוף בדירת מגורים של בני זוג בהליך גירושין, יכול ביהמ"ש לעכב את פירוק השיתוף בנסיבות מסוימות.

      על פי הפסיקה, העילות לעיכוב פירוק שיתוף בין בני זוג הן מצומצמות וכדלקמן: אם וככל שבית המשפט יתרשם כי פני הצדדים להסדר כולל, או שמא באמצעות בירור תביעה רכושית עשוי מי מהצדדים לקבל לידיו סכום כסף משמעותי שבאמצעותו יוכל לרכוש את זכויות הצד שכנגד וכן, על מנת להבטיח את מדורם של הקטינים.

      יש לבחון את המקרה שלך בהתאם לכללים הנ"ל.

      כך או כך, גם אם יחליט ביהמ"ש לעכב את פירוק השיתוף בעניינך, זה לא ייקח 8 שנים.

      בהצלחה.

      בברכה,
      גיא רוטרף, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      שד' שאול המלך 8, תל אביב
      טלפון: 054-5837886 ; מייל:guy@rotraff-law.co.il