מגבלה על הפקדת מזומן

  • הפקדת מזומן
    אורי | 17/07/2023 19:44

    שלום

    יש לי עסק שמשווק מוצרי אלקטרוניקה לחנויות

    העסק מגלגל 15 מליון שקל בשנה ובערך 4% מהמחזור הוא במזומן (משהו כמו 60 אלף בחודש)

    עד כה הייתי מפקיד מזומן פעם ב-10 ימים במכונה , 20 אלף שקל

    לפי האתרים של כל הבנקים כולל הבנק שלי להפקדה בערוץ ישיר (מכונה אוטומטית)

    יש הגבלה של הפקדה יומית של 50000 שקל ו-20000 שקל להפקדה .

    לפני חודשיים באתי להפקיד בסוף יום מזומן והמכונה רשמה לי שלא ניתן להפקיד יותר מ-5000 שקל ביום

    דיברתי עם הבנק ואמרו לי שכחלק ממדיניות של ניהול סיכונים זה מה שיש ולא נותנים לי שום תשובה למה הם מחריגים לי את הסכום לעומת מה שנהוג ומקובל.

    ושאם אני רוצה אני יכול לחכות בתור ולהפקיד אצל פקיד כל סכום שארצה וכמובן שלשלם עמלה גבוהה שאין אותה בערוץ ישיר.

    אציין שהחשבון 100% לגיטימי לא מוגבל ללא הלוואות תמיד בפלוס גבוה והעסק עובד פיקס.

    מבחינת נתונים עסקיים העסק מצויין ואין שום הצדקה לזה.

    האם מותר לבנק מבחינה חוקית לעשות דבר כזה?

    בשורה התחתונה הם בעצם אומרים לי אם יש לך מזומן תבוא לפקיד ותשלם לנו עמלה של 0.2% על כל ההפקדה .

    האם הם עוברים פה על החוק באיזשהיא צורה ופנייה למפקח על הבנקים יכולה לעזור?

    • מגבלה על הפקדת מזומן
      עו"ד אבי זילברפלד | 19/07/2023 13:22

      שלום רב,

      תלונתך נראית לי מוצדקת. ממליץ לפנות בתלונה לממונה על תלונות הציבור בבנק. רק לאחר תשובתו (ככל שלא תספק אותך) ניתן לפנות בתלונה למפקח על הבנקים.

      בהצלחה ואשמח אם תעדכן

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il