הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

האם יש זכויות יוצרים בפונטים?

  • זכויות יוצרים לגרסאות של פונטים שאינם משווקים יותר
    אייל | 28/06/2023 17:44

    שלום רב. שאלתי היא לגבי פונטים מסוימים:

    פונט אחד, יוצר ע"י פלוני, ובעבר נמכר גם על ידו וגם ע"י מישהו אחר (ברשותו כמובן), ומסתבר שהיצרן עצמו שדרג את הגירסה של הפונט שייצר בדברים דקים שפחות ניראים בעיניים, אך קיימים. כמובן שאת השדרוג השאיר רק אצלו.

    כיום החברה השניה שמכרה את הפונט שלו, כבר לא משווקת את הפונט הזה כלל.

    שאלתי היא, האם לגבי הגירסה שהייתה אצל החברה השניה, יש להם עדיין זכויות יוצרים לכך שיוכלו לתבוע את המעתיק ללא תשלום? הרי אינם משווקים אותו.

    ולגבי הפונט השני, זהו פונט שעבר הרבה בעיות משפטיות אצל שלל מעתיקנים שיצרו לו מספר ויראציות, ואחד הגירסאות (של המעתיקנים) של הפונט הזה נמכר בעבר, וכיום אינם משווקים אותו כלל.

    שאלתי היא, האם לאותו מעתיקן (שלא ברור לי כמה זכויות יוצרים היו לו על זה, כי אולי הוא נחשב גנב) יש לו עדיין זכויות יוצרים לכך שיוכלו לתבוע את המעתיק ללא תשלום? כי הרי הוא כבר לא משווק את הפונט הזה.

    אשמח מאוד לתשובה משפטית, ותודה מראש.

    • האם יש זכויות יוצרים בפונטים?
      עו"ד גיא קדם | 01/07/2023 13:22

      ככלל - פונט מוגן בזכויות יוצרים. זכויות יוצרים אפשר להעביר/למכור.

      הפורום לא מיועד לתת מענה לשאלות משפטיות מורכבות, שמחייבות בדיקה מעמיקה.

      בברכה,

      גיא קדם, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      בר כוכבא 23, V TOWER, ק' 12, בני ברק
      טלפון: 03-6515778; מייל: guy.kedem.law@gmail.com