תיקים בבית משפט

  • תיקים בבית משפט
    נגה | 24/06/2023 18:00

    שלום,

    יש לי מספר שאלות שאודה על מענה להן. אני בסופו של הליך משפטי עם הגרוש בתיק מזונות ובתיק מדור. למשך תקופה של שנתיים וארבעה חודשים עד כה, החלטת השופטת היתה לחייב את הנתבע במזונות בלבד ללא מדור כך שקיבלתי סכום של 1000 שח מזונות (אולי כי הגעתי לדיון הראשון בלי עורך דין ואת התביעה הגשתי בעצמי). בקרוב תתקבל החלטה על המזונות והמדור. שאלתי, האם אקבל את המדור שלא קיבלתי כל הזמן הזה עד לעת הזאת (הנושא לא עלה בדיון האחרון ועורך הדין שלי לא אמר דבר במהלך הדיון בעניין זה)? עלינו להגיש סיכום בעניין המזונות, האם העורך דין צריך לציין/לבקש זאת בסיכום? האם ההחלטה הזו היא של השופטת או שבכל מקרה אקבל את המדור רטרואקטיבית?

    בדיון שהיה, השופטת הציעה פשרה של 2000 שח מזונות ומדור (יש לנו ילד בקרוב בן 8) והעורך דין שלי אמר על דעת עצמו ובניגוד לעמדתי שאנו מסכימים לפשרה. הדברים שלו התקבלו ללא ערעור עוד במעמד הדיון. האם עלי לעשות משהו בנידון? (הרי ברור שהפסיקה תהיה מתחת לסכום זה וממילא סביר שלא הייתי מקבלת סכום גבוה יותר נראה לי)

    חוץ מזה, תבעתי את הגרוש גם תביעה רכושית. האקטואר בחוות הדעת הראשונה, המליץ לבקש מבית משפט להורות לו לבדוק את חשבונות הנתבע האישיים אליהם העביר את משכורותיו בתקופת השיתוף (5 שנים) בעוד אני לא עבדתי אותה תקופה. ביקשתי והפצרתי בעורך דין שלי לעשות כן, אך הוא היסה אותי ולא קרה הדבר. בינתיים הוגשה חוות דעת שניה של האקטואר שכמובן לא התייחסה לחשבונות הנתבע. עורך הדין שלי טען שיש סדרי דין ועלינו להמתין לתגובת השופטת רק אז תינתן לכל צד הזכות להגיב. השופטת סגרה את התיק וטענה שאם יש לנו בקשה כזו נפתח תיק חדש כי לא ניתן להגיש בקשות לתיק סגור. בחוות דעת של האקטואר נכתב שאני צריכה להעביר לו סכום שנע בין 14 אלף ל24 אלף שח שקיבלתי מביטוח לאומי (קצבת נכות רפואית רטרואקטיבית במועד השיתוף). מצוין שם חלופה א וחלופה ב. באיזו חלופה בוחרים ואיך נקבעת ההחלטה הזאת?  למיטב הבנתי, קיים סעיף 5(2) לחוק יחסי ממון בו נטען שקצבת נכות הניתנת לבן זוג היא חריג בחלוקת הרכוש וקיימים פרמטרים נוספים שמחזקים את הטענה שהכספים הללו לא צריכים להתחלק בינינו (היעדר כוונת שיתוף; העובדה שהכספים הועברו לחשבוני הפרטי בידיעת והסכמת הנתבע, ולא לחשבון המשותף שהיה לנו). מה עלי לעשות בעניין אם בכלל, ובאיזה אופן מתקבלת ההחלטה הזו מבחינה משפטית עם הנתון שהתיק כבר נסגר?

    דבר אחרון בתיק של המשמורת, בנושא זמני השהות העו"סית שמונתה הציעה ימים שלא מתחשבים בי ובדברים שהעליתי, השופטת הורתה להגיש לה שאלות הבהרה ולאחר שקיבלנו מענה עליהן והעוסית התמידה בדעתה שזו חלוקת הימים העדיפה, השופטת קבעה דיון ושמעה אותנו הצדדים. מה הסבירות שהחלטתה תהיה שונה מזו של העוסית או שבד"כ שופטים מקבלים את עמדתן? תודה!