הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

האם חלה התיישנות?

  • תשלום כניסה ליישוב
    יהונתן | 19/06/2023 19:16

    שלום, אני תושב ישוב וחבר באגודה שיתופית חקלאית.

    לפני כעשור, כשרכשתי את הבית וכחלק מהחוזה להצטרפות לאגודה, הוטל עלי לשלם היטל לאגודה עבור פיתוח מבני ציבור.הנחתי שזהו נוהג מקובל ביישוב, כיוון שגם ביישובים סמוכים ישנם דמי כניסה.

    לאחר מספר שנים התברר לי שההיטל ששילמתי, קיבל את תוקפו באסיפת חברים והיה מיועד בלבד לקבוצת הרוכשים בהם נכללתי, לעומת רוכשים מהעבר או שבאו לאחר לאחר מכן שלא נדרשו לשלם היטל.

    שאלותי: האם להתנהלות זו יש בסיס חוקי עפ״י המקובל באגודות שיתופיות? במידה ולא, האם כיוון שחלפו למעלה מ-10 שנים מהחוזה והתשלום, חלה התיישנות?

    • האם חלה התיישנות?
      עו"ד יעל פרי | 22/06/2023 10:48

      יהונתן שלום

      מאחר וחלפו 10 שנים מהמועד בו התגבשה העילה הרי שעל פי חוק ההתיישנות התביעה התיישנה.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות
      מגדלי עזריאלי, ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il