"יש לי ילד בן 18 שמתגייס לצבא. מה גובה סכום המזונות שעליי לשלם?"

  • מזונות
    אמיר | 18/06/2023 13:04

    שלום
    אשמח לתשובה כיצד עליי לחשב את המזונות לאחר גיל 18.

    אני יודע שיורד שליש. השאלה היא כזאת:

     יש לי 2 ילדים אחד בן 18 מתגייס באוגוסט והילדה הקטנה בת 12.

    לבכור אני משלם עד סיום הלימודים ביוני. אני משלם כל חודש מזונות ומדור סכום קבוע .

    האם אני מוריד מהסכום הכולל שליש או שמחשב כל ילד בנפרד המדור הוא 40 אחוז עבור 2 הילדים .

    אשמח לתשובה בנושא .

    תודה רבה.

    • "יש לי ילד בן 18 שמתגייס לצבא. מה גובה סכום המזונות שעליי לשלם?"
      עו"ד גיא רוטרף | 21/06/2023 21:02

      אמיר שלום רב,

      אכן, במהלך השירות הצבאי נהוג לשלם 1/3 מהסכום ששולם טרם הגיוס.

      ראשית, בחן את ההסכם / פסק הדין ואולי תמצא שקיימת הוראה ספציפית.

      ככל שלא קיימת הוראה, מקובל לחלק את סכום המזונות הכולל למספר הילדים (במקרה שלך 2 אם הבנתי נכון) ומהסכום שתקבל - תפחית 2/3 נוכח גיוס הבן. את מזונות הבת הקטנה עליך להוסיף ולשלם כרגיל, עד למועד גיוסה.

      בהצלחה.

      בברכה,
      גיא רוטרף, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה
      שד' שאול המלך 8, תל אביב
      טלפון: 054-5837886 ; מייל:guy@rotraff-law.co.il