עיקול ברישום

  • קופה רושמת
    אלכס | 15/06/2023 23:02

    האם קופה בבית עסק באמצעותה מחייבים בכרטיסי אשראי בלבד ואין בה מזומנים  האם היא קופה רושמת ? האם ניתן לעקלה ?  אם כן כיצד להתיחס למעקלים שהגיעו לבית עסק בערב , לא עיקלו את הקופה הרושמת ורשמו בדוח כי לא מצאו כזו ? - העסק פעל ולקוחות באו ויצאו ושילמו.

    • עיקול ברישום
      עו"ד אורן ליטוין | 26/06/2023 13:37

      שלום אלכס,

      ניתן לעקל ברישום מיטלטלין בהתאם להוראות רשם ההוצאה לפועל.

      קופה בבית עסק ניתן לעקל.

      בברכה,

      אורן ליטוין, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      רחוב הסיבים 49, פתח תקווה
      טלפון: 03-6356199 ; מייל: oren@litvin-law.com

      • הגדרת המושג קופה רושמת
        אלכס | 26/06/2023 23:22

        תודה לתשובה אך שאלתי לא נענתה - האם קופה רושמת מוגדרת רק ככזו שחובה שיהיו  בה גם מזומנים (שטרות , מטבעות) ואילו מסוף בו מועברים כרטיסי אשראי אך אין בו מזומנים, לא יוגדר כקופה רושמת ?

        העיקול בצו התיחס  לקופה רושמת אך המעקלים רשמו  בדו"ח כי לא ראו כזו. אולם בשעות בו העסק פעיל, היה קיים מחשב שולחני באמצעותו מעבירים כרטיסי אשראי של לקוחות (ראיתי במו עייני).

        או שמא קיימים מיקרים בהם  מעקלים מזהירים מראש את בית העסק כדי שיחביא בערב ,בסיום  שעות פעילות  העסק את המחשב השולחני כדי שהמעקלים לא יראו אותו ?.