האם ניתן לתבוע את בעל המניות באופן אישי?

  • התחמקות של שנים ע"י צד ג'
    אלכס | 15/06/2023 01:23

    לפני 5 שנים זכיתי בתביעה קטנה כנגד בית עסק שלא הגיש כתב הגנה, לא הופיע לדיון שנקבע, ולא ערער על פסה"ד.כזוכה, פתחתי תיק בהוצל"פ ולאורך כל השנים צד ג' - בעל המניות  היחידי בעסק שהוגדר כמסייע , לא הגיב להחלטות הרשמים שטיפלו בתיק :  לא הציג מסמכים בכל פעם שנידרש, לא הופיע לחקירות יכולת למרות שזומן ופשוט התעלם מכל ההליכים  ומכל ההחלטות. גם תהליכי העיקול כשלו כולם : עיקול הקופה הרושמת - מסתבר שאם אין  בה כסף מזומן  אלא משמשת רק לחיוב כרטיסי אשראי - זו לא קופה רושמת, עיקול  כלי רכב- הסתבר שאין בחברה, חשבונות בבנקים- בכל הבנקים לא נמצא חשבון בנק, כרטיסי אשראי - לא נמא בחברות האשראי.              סוף סוף הובא לבקשתי בצו הבאה אלא שלמרות בקשתי , לא זימנו אותי לחקירת היכולת , הרשם חקר אותו ושחררו לביתו. כיוון שטען שהחברה שבבעלותו בפירוק ואין לה יותר רכוש. מבלי שהוכיח טענתו. השאלה : איזו ערכאה אם בכלל, תתיחס לכך שהתעלם כצד ג' מכל ההחלטות והצווים  כלפיו  ושם בעצם קצוץ על מערכת המשפט  במשך 5 שנים ? שאלה נוספת : האם הנסיבות שתוארו  עשויים להשפיע  להשיג הרמת מסך בבימ"ש שלום ?  סכום החוב הוא אלפי ש"ח בודדים.

    • האם ניתן לתבוע את בעל המניות באופן אישי?
      עו"ד אבי קיסוס | 21/06/2023 11:40

      ראשית ניתן להגיש תביעת חוב כנגד החברה שבפירוק.
      לצורך קבלת הנחיות כיצד לעשות זאת נכון מומלץ להתייעץ עם עו"ד העוסק בתחום.

      באשר לתביעה אישית כנגד בעל המניות ייתכן וקיימת אפשרות כזו, אך גם בעניין זה מומלץ לפנות לייעוץ משפטי.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד

      שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: aykisos@gmail.com

      • תודה.
        אלכס | 23/06/2023 18:10