מועד הגשת תביעה לאובדן כושר עבודה

  • אבטלה ותביעה על אובדן כושר עבודה לביטוח מנהלים
    מילי | 29/05/2023 08:53

    יש לי המלצה על פסיכיאטר על אובדן כושר עבודה מטעמים נפשיים (אני פושט טראומטית).

    במקביל, בגלל חוסר יכולתי לתפקד כראוי בעבודה, יש מצב שאהיה מפוטרת בקרוב.

    אני תוהה האם עדיף לי להגיש את התביעה לביטוח המנהלים על אובדן כושר עבודה כל עוד אני בעבודה, ואם זה ייתקבל ואהיה זכאית לפיצוי - האם זה יפגע בזכאות שלי לאבטלה.
    ושאלה שניה - אני יודעת שאישור דברים כאלה בחברת הביטוח לוקח זמן ובטח עוד יתזזו אותי בעניין לפני שיאשרו משהו.
    אם  אפוטר לפני שיאשרו את התביעה שלי זה יפגע בזכאות שלי, או שכל עוד הגשתי אותה בזמן שעבדתי זה בתוקף?

    • מועד הגשת תביעה לאובדן כושר עבודה
      עו"ד גיל קראוס | 29/05/2023 20:17

      שלום רב,

      אין חובה להגיש תביעה לאובדן כושר עבודה דווקא במהלך העבודה וטרם פיטורים, ואף להפך ככל הנראה אם התביעה תוגש כל עוד את עובדת אז התביעה תידחה עד שתהיה הפסקת עבודה בפועל.

      אין מניעה להגיש תביעה בזמן קבלת דמי אבטלה, אבל עשויים להיות קיזוזים

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • תודה ועוד שאלה
        מילי | 29/05/2023 22:39

        האם אני לא מפסיקה להיות מבוטחת בביטוח המנהלים ברגע שאני לא עובדת?
        האם אני יכולה לקבל דמי אבטלה, ורק לאחר כמה חודשים להגיש תביעה לאובדן כושר עבודה לביטוח המנהלים שלי?

        • הפסקת עבודה ותביעה לאובדן כושר עבודה
          עו"ד גיל קראוס | 30/05/2023 18:07

          את לא מפסיקה להיות מבוטחת עם הפסקת העבודה, אבל בשל אי תשלום פרמיות הפוליסה עשויה להיפגע/ להתבטל אחרי זמן מה ללא תשלום ולכן כדאי לבחון את הדברים לעומק לפני ביצוע פעולות חד צדדיות. אותו דבר גם לגבי שאלתך לעניין דמי האבטלה - צריך לבחון את הדברים לעומק, את פערי הזמנים ועוד

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
          טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il