זיוף חתימה

  • זיוף חתימה
    חמזה | 16/05/2023 01:59

    שלום רב,

    לפני כמה חודשים עיקלו לי חשבון עו"ש ומשכורת בהפתעה ואחרי כמה ימים ובירור קיבלתי כתב תביעה מחברה מסוימת על סך של 569,000₪....הם טוענים שאני חתמתי בפניהם על שטר חוב והסכם מכר וישנו חוב על הסך הזה מצ'קים חוזרים....

    הם טוענים שברגע החתימה על המסמכים אני ועוד מישהו היינו שותפים בחברה שרכשה מהם וכמובן זה שקר מוחלט אני הייתי הבעלים היחיד של החברה באותו הזמן...בחתימה של החברה הבחור חתם במקומי ולא בנוכחותי כמובן (אני לא ידעתי בכלל על כל הרכישות האלו) וגם חתימתי על הערבות האישית זויפה ומישהו חתם במקומי.

    אני בכלל לא מכיר את החברה הזאת וכמובן לא חתמתי על שום מסמך אצל החברה הזאת...ניגשתי מייד לעורך דין והתייעצתי איתו והשבנו לבית משפט שחתימתי זויפה...הלכנו לדיון שהיה אחרי כחודש והוסברה טענתי שחתימתי זויפה....השופטת ביטלה את העיקול על חשבון העו"ש ועל משכורתי אך עדיין אין לה איך לוודא שחתימתי זויפה...ביקשתי להגיש חוות דעת של גרפולוג....ניגשתי מיד לגרפולוג וביצענו את הבדיקה הנדרשת ואכן הוכיח שחתימתי זויפה ב-100% וכרגע הוא בשלב כתיבת החוות דעת לבית משפט....הדיון הבא בחודש ספטמבר...שאלתי היא כך...ברגע שאני מוכיח שחתימתי על הערבות אישית זויפה ואין לי שום קשר לחברה הזאת ולא רכשתי ממנה כלום...אין להם על מה לתבוע אותי ולעקל לי דברים (פנסיה ורכב, כי כרגע יש עליהם עיקול) נכון ? גם כן...ברגע שאני מוכיח שזו לא חתימתי והיא זויפה...מה כדאי לי לעשות ? תלונה במשטרה או תביעה בבית משפט ? כי בתכלס אני לא יודע מי זייף את החתימה אם זה הם או מי שרכש את החומר מהם ?

    • זיוף חתימה
      עו"ד לירז מאיר | 30/05/2023 23:10

      שלום וברכה

      צר לי על הסיטואציה אליה נקלעת, לא ירדתי לסוף דעתך, שכן נראה מדבריך כי אתה מנהל הליך אזרחי לעניין זיוף החתימה, וביטול העיקולים, וברגע שיוכח שהחתימה מזויפת ולא היו דברים מעולם, החובות העולים מהמסמכים עליהם חתימת הזיוף אינם חלים עליך. בכל אופן במקביל להליך אזרחי, ולאחר שתינתן החלטה כי החתימה מזויפת, הנך יכול לפנות להליך הפלילי באמצעות הגשת תלונה במשטרת ישראל. המשטרה היא שתחקור מי זייף את החתימה.

      בהצלחה.

      בברכה,

      לירז מאיר, עו"ד

      מנהלת פורום פלילי

      טלפון: 052-6612372 ; מייל:adv.liraz@gmail.com