צו ירושה עבור אדם שנפטר בחו"ל

  • בקשה לצו ירושה
    ארז | 15/05/2023 05:19

    שלום. אמא של אשתי ישראלית יהודיה שהתחתנה עם גוי באנגליה. הם עלו לישראל כאן אשתי נולדה. לאב אזרחות ישראלית גם כן. לאחר הם התגרשו והוא חזר לאנגליה שם נפטר. האם ניתן לבקש צו ירושה לעזבונו בישראל דרך בית הדין הרבני? תודה

    • צו ירושה עבור אדם שנפטר בחו"ל
      עו"ד רוית טוב-לי | 17/05/2023 09:20

      ארז, שלום,
      אני משתתפת בצערך על פטירת יקירך.
      ניתן להגיש בקשה לצו ירושה בבית הדין הרבני, רק בהסכמת כל היורשים כולם.
      דרך המלך היא הגשת הבקשה אצל הרשם לענייני ירושה, שאז לא דרושה הסכמת כל היורשים כולם, ומספיק שאחד מהם יגיש את הבקשה.
      קח בחשבון שבטרם הגשת הבקשה יש לעדכן במחשבי רשות האוכלוסין וההגירה (משרד הפנים) את דבר הפטירה בחו"ל, כי לא ניתן להתקדם לפני שנעשה רישום לפיו המנוח נפטר.

      בהצלחה,

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il