נא לקצר את השאלה

  • תביעה לביטול פס"ד.
    יואב פז | 11/05/2023 16:41

    הגשתי בר"ע על פס"ד שניתן נגדי במחוזי, וצירפתי בקשה להארכת מועד, על פיה קיבלתי את פסה"ד מהמחוזי במשרד ההוצל"פ, ושם נאמר לי שהמסירה של פסה"ד נפסלה, ועל כן, הגשתי את הבר"ע במועד ( פסה"ד נשלח וחזר מבלי שנרשם שהתקבל .) ב"כ התובע מסר בתגובה לרשמת בעליון, אשור מסירה ותצהיר עם תאריך מסירה קודם לתאריך הקבלה בו נקבתי בבקשתי, והיא קיבלה את המסמכים הללו כפי שהם, בלי לבקש ממני תגובה, כך שהבר"ע שלי התייתרה. הגשתי שתי בקשות לעיון נוסף בהם טענתי שחסרים באשור המסירה ובתצהיר פרטים, ומסומנים על ההעתקים חיצים שנעשו בהוצל"פ, שמצביעים על הפגמים. הרשמת דחתה את הבקשות הנוספות גם לאחר שהגשתי עוד תצהיר שלא קיבלתי דבר.

    הגשתי ערעור על ההחלטות שלה וצירפתי לו את אשור המסירה ואת התצהיר וציינתי שוב אותם דברים, אך השופט קבע שמסמכים תקינים, ולא ביקש מהמשיב תגובה.

    פניתי למשרד ההוצל"פ וקיבלתי את התיק, ובו מכתב מההוצל"פ לתובע שהמסירה פסולה משום ששמי ( שם הנמען ) לא מופיע באשור המסירה ובתצהיר, במקום הנדרש פקיד ההוצל"פ עשה חיצים כדי להבהיר את טענתו. כמו כן, מצאתי בתיק את אישור המסירה ואת התצהיר ועליהם חותמת "נפסל" שנעשתה בהוצל"פ. הגשתי בקשה לעיון נוסף לשופט, והחליט שלא קיימת פרוצדורה לבקשה לעיון נוסף על פסה"ד שלו, וגם אם הייתה, התצהיר של המוסר שקיבל ממני כשר ( למרות שצירפתי לבקשה זו את התצהיר עם החותמת "נפסל" ואת המכתב מההוצל"פ לתובע בו נאמר שהשם של הנמען חסר והמסירה נפסלה, וגם לא התייחס לחיצים שנעשו בהוצל"פ על הטפסים ) .

    מצאתי פסקי דין על פיהם ניתן, במקרה של מרמה נגד ביהמ"ש, לבטל פס"ד חלוט. לצורך זה יש להגיש תביעה רגילה לביהמ"ש שנתן את פסה"ד. בענייני, מדובר למעשה בביטול של תקנות סדר הדין החדשות על ידי ביהמ"ש עצמו, משום שמוטל על ביהמ"ש לדעת את החוק בלעדיי, כפי שפקיד ההוצל"פ פסל את המסירה לאחר שבדק ומצא בעצמו, שאשור המסירה והתצהיר שקיבל מב"כ התובע לא מקיימים את התקנות, וחסר בהם השם של הנמען.

    יחד עם זאת, ב"כ התובע הוא שהביא את הרשמת לכלל התעלמות מהתקנות, מאחר שמסר לה את הטפסים לפני שנפסלו בהוצל"פ. וזו הטעיה ומרמה כשלעצמה. לצורך זה העסיק חברת מסירות שהעסיקה שליח שחתם על התצהיר הפגום ועל אשור המסירה הפגום, ועד היום הוא שותק כי גם הרשמת וגם ביהמ"ש שמעליה לא ביקשו ממנו תגובה לטענותיי לגבי קיום התקנות ולגבי פסילת המסירה בהוצל"פ.

    מצאתי באינטרנט, שניתן לבטל פס"ד חלוט בטענת מרמה. לצורך זה נאמר, שעלי להגיש תביעה רגילה לביהמ"ש שנתן את פסה"ד, הוא בענייני ביהמ"ש העליון. השאלה שלי היא, אם אני צודק ? האם ביהמ"ש העליון מקבל תביעה רגילה לביטול פס"ד שלו ? ואם לא מה עושים ?

    כמו כן, האם ניתן להגיש בג"ץ לצורך ביטול פס"ד חלוט  שניתן בעליון, בטענה שביהמ"ש העליון כתב פסק דין שנוגד את האמור בתקנות סדר הדין החדשות, שהרי, לי אין שליטה על האמור בתקנות, ואין לי שליטה על שופט או רשמת שלא עיינו בתקנות לפני שכתבו את ההחלטות שלהם, ואני זה שניזוק.  האם שתי האפשרויות בחזרה לעיון קיימות ? איזו אפשרות עדיפה ? או, שתיהם ? או אחרת ? או כלום ?

    בתודה, ובדחיפות, יואב.

    • נא לקצר את השאלה
      עו"ד אבי קיסוס | 24/05/2023 10:35

      שלום רב,
      נא לקצר את השאלה.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד

      שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: aykisos@gmail.com

      • תביעה לביטול פסה"ד חלוט.
        יואב פז | 25/05/2023 21:33

        האם ניתן לבטל פס"ד חלוט של העליון אם הוא מנוגד לתקנות סדר הדין החדשות בעניין של מסירת כתב בית דין. וכן, אם פסה"ד הוצא כתוצאה מהצגת מסמכי מסירה פסולים כחוק שנפסלו בהוצל"פ בידיעה של הנהנה על כך מראש - טענת מרמה.