צו הרחקה כנגד אח אלים

  • אח מאיים במשפחה
    אורחת | 08/05/2023 11:01

    שלום וברכה

    אנחנו חמישה אחים. שלוש בנות שני בנים. יש לנו הורים קשישים אבא בן 94 אמא דמנטית . מה עושים עם בעייה שאח אחד הוא מאד מאיים ואלים. הוא בקשר טוב עם האבא והאח. אבל שלושתנו הבנות מפחדות ממנו ונמנעות מקשר איתו. השנה הפסקנו לצערנו המאד רב, להגיע לארוחות חג כי זה תמיד מסתיים בהפיכת שולחן עלינו למרות שאנחנו אלו שמביאות את השמחה,  את האוכל, עורכות, מנקות. הוא לקח על עצמו לסלק אותנו באיומים כל פעם שאנחנו מגיעות. עכשיו, זה הגיע למצב שכשאנחנו באות לבקר ולטפל בהורים, אם הוא במקרה מגיע הוא מתחיל צעקות קללות ואיומים. אנחנו בעצמנו מבוגרות בנות 60 פלוס וכבר לא יכולות נפשית לשאת את המצב. עיקר הטיפול בהורים (מציאת מטביות, טיפול בכל נושא עובדת זרה , שיחות עם רופאים, בדיקות קניות לבית הכל מוטל על כתפי הבנות. הבנים לא במקום הזה בכלל) אנחנו רוצות להגיע לראות ולטפל בהורים ובבית ומפחדות. אבא לא מוכן להתערב גם אין לו כוחות לכך גם לא לאח השני.  אנחנו פוחדות מהאח. לא יודעות מה לעשות. האם יש פיתרון אפילו משפטי למצב כזה? אנחנו רוצות להגיע להורים וזה נמנע מאיתנו. תודה

    • צו הרחקה כנגד אח אלים
      עו"ד אורית אוחנה | 15/05/2023 19:20

      שלום,

      אתן יכולות לפנות למשטרה ולהגיש כנגדו תלונה ו/או לביהמ"ש לענייני משפחה ולהוציא כנגדו צו הגנה בגין האלימות. כדאי להביא ראיות בפני ביהמ"ש על מנת שיורחק מסביבתכן. הסבירו כי הוא מונע מכן להגיע ולטפל בהוריכן ואף פוגע בהוריכן בדרך התנהלותו בנוכחותכן.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com