האם לבקש שיק שחזר?

  • מה לדרוש אחרי תשלום בגין צק שחזר
    מיטל | 03/05/2023 23:28

    בן משפחתי שוכר דירה, צק שכד שנתן לבעל הדירה חזר בגין אי כיסוי מספיק. בן משפחתי שילם לבעל הבית בהעברה בנקאית את סכום שכד שחזר. מה כעת הכי נכון ונהוג לעשות, האם לדרוש שבעל הבית יחזיר לבן משפחתי בחזרה פיזית את הצק שחזר? או שמספיק שירשום בווצאפ שקיבל בהעברה בנקאית את סכום הצק שחזר והוא מתחייב לא להשתמש בצק שחזר?

    מה ואיך נהוג לעשות במקרה כזה?

    תודה רבה

    • האם לבקש שיק שחזר?
      עו"ד אבי קיסוס | 07/05/2023 11:25

      עדיף לקבל את השיק שחזר באופן פיזי. אם כי היום ניתן לפתוח תיק הוצאה לפועל בגין פלט שיק מהבנק ואין צורך בשיק המקורי. אתם חייבים אסמכתא על התשלום שבוצע, אישור העברה בנקאית עלול להספיק, אם ניתן לקבל גם "בודאת בעל דין" באמצעות הודעת ווטסאפ זה יכול מאוד לעזור.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד

      שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: aykisos@gmail.com