שימוש בסימן מסחר של מישהו אחר בתיק עבודות

  • לוגו של לקוחות באתר שלי
    יונה | 03/05/2023 10:23

    אני רוצה להוסיף באתר שלי למטה תמונות לוגו של לקוחות שנהנו מהעבודות שלי. רובם לא עבדו ישירות מולי, אלא עשיתי עבורם עבודה כקבלן משנה. האם אני צריכה לקבל אישור ממישהו בשביל לשים את הלוגו שלהם או שאני יכולה לפרסם באתר בלי לשאול?

    תודה רבה על הפורום החשוב.

    • שימוש בסימן מסחר של מישהו אחר בתיק עבודות
      עו"ד גיא קדם | 03/05/2023 12:31

      שלום

      שימוש בסימן של אדם ללא רשותו מותר לצורך תיאור סחורתו של אותו אדם, ובתנאי שהשימוש לא מרמז על קשר או על חסות של בעל הסימן. שימוש בלוגו בנסיבות שתיארת עלול לחשוף אותך לטענת הפרה, במיוחד אם לא עבדת ישירות מול בעלי הסימנים.

      בברכה,

      גיא קדם, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      בר כוכבא 23, V TOWER, ק' 12, בני ברק
      טלפון: 03-6515778; מייל: guy.kedem.law@gmail.com