החלפת פוליסות ביטוח והחזר פרמיות

  • אחריות סוכן ביטוח
    מרים | 25/04/2023 07:43

    שלום רב,

    פנינו לסוכן ביטוח על מנת שיוזיל לנו את ביטוח המשכנתא. לפי עצתו אישרנו מעבר לחברת ביטוח חדשה והסיכום היה שכחלק מהתהליך הוא מטפל בסגירת הביטוח הקיים.

    לאחר כשנתיים גילינו במקרה שהביטוח המקורי לא נסגר ושאנחנו משלמים כפל ביטוחים במשך תקופה ארוכה (פספסנו את זה מכיוון שאנחנו משלמים על הרבה ביטוחים לחברות מגוונות וקשה לדעת איזה מהתשלומים שייך לאיזה ביטוח)

    פנינו אל הסוכן, הוא הבטיח לבדוק מול חברת הביטוח המקורית ולנסות לקבל זיכוי, במשך מספר חודשים שהוא לא מושך אותנו עם הנושא, לא מעדכן כלום אלא אם אני מנדנדת לו (כשהתשובה הרגילה שממש השבוע יהיה עדכון- מה שלא קורה כמובן), ועכשיו כששוב התעניינתי הוא ענה שהחברה לא אישרה את הזיכוי (לא טרח לעדכן אותי כמובן)

    השאלה שלי- האם אני אמורה לספוג את התשלומים הכפולים? אין לסוכן שום אחריות מקצועית? מה עלי לעשות במקרה כזה?

    תודה רבה

    • החלפת פוליסות ביטוח והחזר פרמיות
      עו"ד מיטל ירון | 27/04/2023 09:30

      בוקר טוב מרים

      על פי הוראות המפקח על הביטוח (חוזר צירוף לביטוח) במידה שבקשתם שביטול הפוליסה המקורית יעשה באמצעות חברת הביטוח (החדשה) או סוכן הביטוח, על חברת הביטוח לשלוח את בקשת הביטול אל חברת הביטוח שביטחה בפוליסה המקורית ועליה לתעד את השליחה ולמסור לכם העתקה הבקשה. ככל שחברת הביטוח החדשה לא פעלה בהתאם לכך עליה להשיב לכם את הפרמיות ששילמתם לחברת הביטוח המבטחת בפוליסה המקורית ממועד בקשת הביטול.

      כמובן שזו אחריותו של סוכן הביטוח לדאוג לכך וככל שסוכם שהליך הביטול יעשה באמצעותו (יש סימון לכך בהצעת הביטוח עליה חתמתם) אתם בודאי לא אמורים לשאת בתשלום כפול.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law