החלטת ביניים בתיק משפחה בבית הדין הרבני

  • שאלה דחופה לגבי החלטה
    חגית | 24/04/2023 08:06

    בקשתי מהרבני שמסמך מתוך גישור שבעלי הגיש יוסר עקב שהינו חסוי. בעלי הגיש תגובה ובה שלל שקרים עובדתיים- העלה עובדות לא נכונות שאני לא התייחסתי אליהם בבקשתי . והרבני החליט שהמסמך ישאר.

    1. האם עליי להגיש ערעור לרבני הגדול או בקשה לעיון מחדש?

    2. ככל שעליי לערער, האם בערעור אני רשאית להפריך את השקרים לגבי עובדות שכתב בעלי בתגובתו למרות שבבקשתי לא התייחסתי לעניינים שבהם שקריו עוסקים?

    3. האם אני רשאית בערעור לכתוב טענות משפטיות שלא כתבתי אותם בבקשתי שנדחתה?

    תודה רבה

    • החלטת ביניים בתיק משפחה בבית הדין הרבני
      עו"ד אורית אוחנה | 08/05/2023 20:31

      שלום חגית,

      את יכולה לנסות להגיש בקשה לעיון מחדש בהחלטה ולנמק את טיעונייך מדוע ההחלטה, לטעמך, שגויה. חשוב שתסבירי מדוע הנזק בחשיפת המסמך עולה על התועלת. ערעור על החלטת ביניים יכול להיות מוגש רק ברשות מביה"ד הרבני הגדול ותוך 10 ימים מיום מתן ההחלטה (יש גם מקרים חריגים שמאפשרים שיהוי לא ארוך בהגשת הבקשה). לא ניתן להגיש בקשת ערעור בכל עניין. אני מציעה לך להתייעץ עם עו"ד לדיני משפחה שיבחן את העניין הספציפי שלך.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com