השאלה אינה מתאימה לפורום הפלילי

  • חוק הויזות החדש - האם יכובד חוק תקנת השבים הקיים?
    עידו | 29/03/2023 05:26

    שלום רב.

    בימים אלה אמורים להתקיים דיונים בועדת חוץ וביטחון,  אודות החוק החדש שיאפשר לאמריקאים לבצע שאילתות מול מאגר טביעות האצבע של משטרת ישראל, ואף לקבל מידע מהמרשם הפלילי לפי קריטריונים שלא לגמרי ברורים.

    המטרה היא כמובן לאפשר את הוספת ישראל לרשימת המדינות הפטורות מויזה לארה"ב.

    לפי חוק תקנת השבים והמרשם הפלילי הקיים, לא יימסר מידע כלשהו מהמרשם הפלילי לקונסוליות זרות אודות הרשעות חלוטות שהתיישנו.

    הדבר אף קיבל משנה תוקף בתיקון האחרון לחוק לפני כ-3 שנים, שבמסגרתו קוצרו מרבית תקופות ההתיישנות, ונדחו בקשות של גופים רבים להחריגם מהחוק בגלל כל מיני אינטרסים.

    עד כמה שידוע לי, בנוגע לקונסוליות זרות , אין שום החרגה, לרבות גם הקונסוליה האמריקאית.

    האם במסגרת החוק החדש יש כוונה לכבד את תקנת השבים? או שמע להחלישה ואולי אף לבטלה על פי דרישות האמריקאים?

    זה נושא חשוב וערכי, שלמרבה הצער לא הצלחתי למצוא עד כה שום התייחסות לגביו, כולל באתר של ועדת חוץ וביטחון.

    • השאלה אינה מתאימה לפורום הפלילי
      עו"ד אמיר מורשתי | 23/04/2023 14:41

      עידו יקר, אינני מתיימר לנבא מה יוחלט במסגרת הרשות המחוקקת בנושא.

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • כבר הוחלט
        עידו | 23/04/2023 22:37

        תודה אמיר על תשובתך,

        אבל כבר הוחלט (בלשון עבר).

        החוק עבר בקריאה שלישית, וכאמור ללא שום התייחסות לסייגים מכח חוק המידע הפלילי ותקנת השבים.

        לפני כחודש, שלחתי מכתב לועדת חוץ וביטחון עם אותה שאלה, ואפילו טרחו לענות לי , אבל עם תשובה די לקונית שזורקת את האחריות למשרד החוץ.

        כולי תקווה שסייגי מסירת המידע על רישום שהתיישן / נמחק מתוקף חוק המידע הפלילי יכובדו ויגברו על החוקים החדשים, גם אם זה לא בדיוק מה שהאמריקאים מצפים מאיתנו.כנ"ל לגבי החוק השני שמתייחס למאגר טביעות האצבע של משטרת ישראל.

        מקווה שאני לא נאיבי מדי. בכל מקרה, ברור לי שחייבת להיות מתישהו הבהרה מפורשת לטובת אלפי אזרחים שלא בקיאים בלשון החוק!

        עידו