חובת הבנק ליידע שותף בחשבון על לקיחת הלוואה

  • לקיחת הלוואה בח-ן משותף אל מול חוק אשראי הוגן
    א.כ | 17/03/2023 06:11

    שלום

    בחשבון משותף שבו זכות החתימה היא "בנפרד", כלומר,  חשבון עם "זכויות חתימה ביחד ולחוד" - כל אחד מהשותפים בחשבון יכול לתת הוראות לביצוע פעולות בחשבון לבדו, וללא צורך בהסכמת השותף/ים האחר/ים. איך זה מסתדר עם חוק אשראי הוגן?

    במילים אחרות: האם שותף בחשבון משותף יכול לקחת הלוואה מהבנק מבלי לקבל את הסכמת שותפיו למהלך או לחילופין האם על הבנק ליידע ולהחתים בכתב את שאר השותפים על הסכמתם להולואה ?

    • חובת הבנק ליידע שותף בחשבון על לקיחת הלוואה
      עו"ד יעל מולר | 03/04/2023 21:37

      ערב טוב,

      בחשבון משותף בו זכויות החתימה הן "כל אחד בנפרד" לכאורה יכול אחד מהשותפים לבקש הלוואה בחשבון. עם זאת מן הראוי שהבנק יידע את השותף הנוסף, במיוחד אם מדובר על סכום חריג או על הלוואה שלא במהלך "העסקים הרגיל" של החשבון.

      חג שמח!

      בברכה,

      יעל מולר, עו"ד

      מנהלת פורום דיני בנקאות

      הארבעה 28, תל אביב (מגדל צפוני, קומות 34-35)
      טלפון: 03-6749555 ; מייל:yael@mollerlaw.co.il

      • הלוואה וחוק אשראי הוגן - המשך
        א. | 03/04/2023 21:45

        ערב טוב

        קראתי את תשובתך,

        ואם הבנק לא יידע את השותפים בחשבון , לא בכתב ולא טלפונית ולא בשום אמצעי, האם קמה לשותפים עילה משפטית להתנער מההחזר החודשי של ההלוואה?