כספי ירושה בגירושין

  • חטיפת ילדים לחול מזונות וכסף ירושה
    דני | 16/03/2023 11:59

    שלופ, אישה אזרחית ישראלית ואזרחות במדינה שלא חתומה בנוסחת האג לעניין חטיפת ילדים, אם האישה תחליט יום אחד לחטוף את הילדה לחול, אני מבין שיש סיבוך בהחזרת הילדה אבל האם זה אומר שאוכל לקבל מצב גרוש פה במיידי והאם אהיה חייב עדיין במזונות לאישה? דבר שני כסף ירושה בהנחה שהוא יושב בחשבון נפרד- האם הוא חייב תקוע בעוש או עדיין אוכל לשים במניות או פקדונות באותו חשבון בבנק ולא יהיו זכויות לאישה מכך? אין הסכם ממון כי היא לא מסכימה( ברור, יש לי מה לתת לה וכל כספה מוסתר בחול)...אשמח להבהרה, תודה

    • כספי ירושה בגירושין
      עו"ד אורית אוחנה | 19/03/2023 15:42

      שלום דני,

      אין דבר כזה "מצב גרוש" אלא אם התגרשתם. אם אתם נשואים כדת וכדין אז גירושין יערכו בביה"ד הרבני בלבד. כדי לקבל מזונות, האישה צריכה לתבוע.

      לגבי כספי ירושה - הם אינם מתחלקים בין בני הזוג בגירושין אלא אם הייתה כוונת שיתוף בכספים. אתה יכול לעשות איתם כרצונך ולהשקיע. אם אינך רוצה לשתף אותה, עלייך לנהל את הכספים בחשבון נפרד.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com