טענת התיישנות

  • טענת התיישנות במקרה הבא
    רות | 16/03/2023 08:38

    בתביעה בנושא כספי למול גוף מבטח בהיהד לעבודה, הנתבע לא הגיש כתב הגנה גם לאחר שקיבל הארכה, ככל שאבחר להמשיך את ההליך, והנתבע יגיש כתב הגנה בהמשך ההליך שבו יטען להתיישנות, האם ניתן יהיה לפסול את טענת ההתיישנות בגין שכתב ההגנה שבו נטען להתיישנות הוגש מחוץ לזמן שהוקצב לכך, קרי בגין שנטען להתיישנות שלא בהזדמנות הראשונה?

    תודה רבה

    • טענת התיישנות
      עו"ד מיטל ירון | 16/03/2023 10:19

      בוקר טוב

      הנתבע חייב להעלות טענת התיישנות בהזדמנות הראשונה. הזדמנות הראשונה היא השלב הדיוני בו פונה הנתבע לראשונה לבית המשפט,  בעל פה או בכתב, לאחר הגשת כתב התביעה.

      לכן אם הפניה הראשונה לבית המשפט היא הגשת כתב הגנה (גם אם הוגש באיחור) זה השלב שבו יש להעלות את טענת ההתיישנות.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • משך
        רות | 17/03/2023 08:10

        1. האם בקשת הנתבע להאריך את מועד הגשת כתב ההגנה יכול להחשב כהזדמנות הראשונה שהיה צריך להעלות טענת ההתיישנות?

        2. ככל ונותנים פסק דין בהיעדר הגנה, והנתבע לאחר פסק הדין הזה הופך את פסק הדין מבטל אותו  ומגיש הגנה, האם הנתבע יוכל במקרה כזה להעלות בהגנתו טענת התיישנות ?  או שהפסיד את ההזדמנות הראשונה להעלות טענת התיישנות  בגלל פסק הדין בהיעדר הגנה שניתן?

        תודה רבה

        • הזדמנות ראשונה להעלאת טענת התיישנות
          עו"ד מיטל ירון | 19/03/2023 20:17

          ערב טוב,

          השאלה אינה מתאימה למענה במסגרת הפורום.

          בברכה,

          מיטל ירון, עו"ד
          מנהלת פורום דיני ביטוח
          מנורת המאור 2 תל אביב

          טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law