האם מותר להחזיק "אקדח" מצית מחוץ לבית?

  • אקדח מצית
    שנוזל | 06/03/2023 04:08

    האם מותר להחזיק בבית או בחוץ מצית טורבו בצורת אקדח שכולם מכירים לא בשביל לשדוד או לאיים חלילה

    יש לזה קטע זה מגניב

    ואם יעזור במקרה של הגנה עצמית מותר להחזיק?

    מה החוק אומר לגבי זה

    • האם מותר להחזיק "אקדח" מצית מחוץ לבית?
      עו"ד אמיר מורשתי | 08/03/2023 15:52

      פונה יקר, אקדח מצית- אינו אקדח ואינו נחשב כלי נשק, כך שבמובן החוקי היבש מותר להחזיקו. יחד עם זאת איני מייעץ לך להחזיקו למטרות של הגנה עצמית משתי סיבות: האחת: אם חס וחלילה תגיע למצב בו תסבור כי כדאי לך להוציא אקדח צעצוע למטרת הגנה עצמית- הדבר עלול בקלות להסלים את המצב שכן האדם שמולך יחשוב שאתה מוציא מולו אקדח ואז אם  הוא יפעל בצורה הטובה ביותר לדעתו, כדי להגן על עצמו, לרבות אם יש ברשותו אקדח אמיתי הוא עלול לירות בך למוות . כך שאם אתה מעוניין להחזיק אקדח להגנה עצמית, מוטב שהוא יהיה אמיתי. שנית, בשל לא מעט מקרים בהם שודדי בנקים עשו שימוש באקדח דמה לשם ביצוע השוד ( כדי שלא יאשימו אותם בהמשך בחלופה המחמירה של שוד מזוין - הרי שאם שוטר יגלה עליך אקדח מצית, הדבר עלול לעורר חשד לכך שיש בכוונתך לבצע עבירה של שוד וכך אתה עלול למצוא עצמך נחקר בנושא. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי