חבות שותף בחשבון

  • ייפוי כוח נוטריוני
    יבגניה | 02/03/2023 13:18

    לפני כ-25 שנה עזרתי לחברה ישנה לנהל את החשבון בנק על-פי ייפוי כוח נוטריוני. היא ירדה מהארץ ולאחר מספר שנים נפטרה בחו"ל. הייתי רשומה כשותפה בחשבון בנק שלה, הפקדתי כספים עבור דירה שלה שעז היה מושכרת.

    לאחר פטירתה הפסקתי להתעסק עם דמי שכירות ושחכתי עם השנים שאני רשומה כשותפה בחשבון בנק שלה. לפני זמן קצר, בביקור בסניף הבנק הוזכר לי ע"י פקידה שאני עדיין שותפה בחשבון בנק שלה.

    ביקשתי להימחק משותפות, אך נעניתי שלא ניתן, אלא לפי פקידת היורש. אין לי שום קשר עם היורשים שלה ולא יודעה האם הם קיימים בכלל.

    מכאן מספר שאילות:

    - איך ניתן לבטל את שתפותי בחשבון בנק?

    - מה הסיכון עבורי להישאר רשומה כשותפה בחשבון בנק?

    - מה התוקף של ייפוי כוח נוטריוני?

    תודה לכל העונים.

    • חבות שותף בחשבון
      עו"ד אבי זילברפלד | 05/03/2023 17:48

      שלום רב,

      מרגע שנרשמת כשותפה החשבון, אין צורך ביפוי הכח הנוטריוני לשם הפעלת החשבון, אלא , אולי לשם הפעלת פעולות אחרות בשם מי שייפה את כוחך.

      הסיכון שבחשבון משותף הינו שאת אחראית למלוא החוב כמו השותפה השניה.

      הדרך לצאת מחשבון משותף הינו, אכן, רק במסמך החתום ע"י שני השותפים.

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il