גבית מזונות עי ביטוח לאומי

  • עיקול /הוצאה לפועל
    כריסטינה | 19/02/2023 18:58

    היי,

    פונה בנוגע לתהליך שנמצא בהוצאה לפועל בעקבות חוב מזונות לביטוח לאומי

    חוב על סך 60,000

    החוב ישן אבל מצטבר בגלל שהנתבע לא מצליח לשלם.

    התקבלו התרעות על עיקולים מהבית משפט.

    שאלה:

    1. האם יכולים לעקל גם כספים שנמצאים בחברות ביטוח- כספי פנסיה/ קרן השתלמות? ואם כן אז מתי? בכל זמן או רק אם אפתח את החסכונות?

    2.האם יש משהו שלא* יכולים לעקל במקרה של חוב מזונות?

    3.טיפים להתנהלות נכונה במקרה כזה- להתנהל ישירות מול ההוצאה לפועל? האם עו"ד יכול לעזור? או שמסדירים את זה לבד?

    • גבית מזונות עי ביטוח לאומי
      עו"ד משה שרגא | 17/04/2023 13:06

      למיטב זכרוני המלל אינו בדין רגיל של מזונות אלא גביה רגילה.

      כלומר יש הגנות על שכר, קרנות וכו וכו.

      בברכה,

      משה שרגא, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל ופורום עורכי דין

      דרך מנחם בגין 65, ת"א
      טל': 077-5412650; מייל: ms@praklit.info