תביעה נזיקית בגין חרם ונידוי מצד חברים

  • תביעה נזיקית בגין נזקים רגשיים/נפשיים
    אבי | 19/02/2023 18:11

    שלום רב.
    ברצוני לעלות סוגיה די פרטיקולרית, על מנת לברר היתכנות להגשת תביעה נזיקית.
    אני בן 30, במשך עשור הייתי של שני אנשים בני גילי ושכונתי, שלהם חבורה משלהם. לאורך השנים, נעשה לי עוול גדול מצידם, השפלות, נידוי חברתי והסתה לנידוי. (יש תיעוד שיחות של השניים משנת 2014, המראה בבירור את המטרה להשפיל ולבזות).

    החבורה הזו הייתה החבורה היחידה ששהיתי במחיצתה, לאורך השנים חלה הידרדרות ביחסים שלה עם שאר בני החבורה, ועם השניים האמורים התפתחו יחסי עוינות הדדית שהתאפיינו בUP AND DOWN. אחד מהם אף איים עליי ב2019 שהוא ישחיר את השם שלי בכל עיר מגוריי ואהיה חייב לעבור לתל אביב, לימים הוא הודה בפניי שהוא אכן עשה זאת (אף בפני מעסיק שאצלו הייתי בראיון עבודה) מחד, הם ניסו ליצור עימי קשר ולחפש את חברתי, ומנגד, היו מתעלמים ממני ביום בהיר אחד ללא כל הודעה מוקדמת.

    לדוגמה, בשנה האחרונה, אחד מהשניים עבר תאונת דרכים, הגעתי לביה"ח מדי יום, סעדתי אותו והוא אף התנצל על דברים שקרו בעבר, היינו חברים טובים וביום בהיר אחד הוא נעלם והפסיק לענות לי לטלפונים ולהודעות. כל החברות התבססה על ניצול חולשתי ותלותי באותם אנשים, שהיו ערים לחולשה זו וניצלו אותה באכזריות. ברור שנשאלת השאלה כיצד שרדתי כל השנים במחיצתם, והתשובה לכך היא שלא הייתה לי ברירה.

    לעניינו, אני נמצא בשיחות עם פסיכולוג מטעם הקופה, וייתכן מאוד שנגרמו לי נזקים נפשיים ישירים כתוצאה מהתנהגותם המזלזלת וערלת הלב, שאלתי היא האם יש מקום/סיכוי להגיש תביעה נזיקית בגין האמור ? תודה רבה.

    • תביעה נזיקית בגין חרם ונידוי מצד חברים
      עו"ד גיל קראוס | 23/02/2023 15:39

      שלום רב,

      מדובר בשאלה מורכבת וצריך לבחון את הנסיבות והטענות לעומק, אל מול ההקלטות והראיות.

      כעיקרון, רק בשל יחס כזה או אחר מחברים, גם אם היחס משפיל, יהיה מאוד קשה להוכיח עילה נזיקית. לכן צריך לבחון במקרה כמו שלך האם מדובר במשהו כה חריג אשר יקים עילה נזיקית, ואני בספק.

      מעבר לכך, ככל ואכן השחירו את שמך בפני גורמים אחרים, תוכל לבחון את האפשרות של הגשת תביעת לשון הרע.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il