פנסיה לגרושה לאחר מות הבעל

  • פנסיה לגרושה לאחר מות הבעל
    אילנה | 15/02/2023 08:03

    בוקר טוב

    באם יש לי  פסק דין לקבלת 50% מהפנסיה של בעלי הנזילה בתור גרושה הבנתי שגם במות הבעל ממשיכה לקבל את הפנסיה?

    השאלה שלי האם אני אהייה זכאית כשארית גם ל50% מהחלק 50% שהבעל השאיר?

    או אמשיך לקבל את חלקי 50% מכלל הפנסיה

    מקווה ששאלתי ברורה אשמח לתשובה מהירה חשוב ביותר ותודה

    • פנסיה לגרושה לאחר מות הבעל
      עו"ד אורית אוחנה | 16/02/2023 10:44

      שלום אילנה,

      לאחר פטירת הבעל לשעבר, משולמת קצבת השארים בהתאם לכללים החלים על קצבאות שארים, אצל הקופה הרלוונטית. רצוי לברר, האם נושא קבלת קצבת השארים, נרשם באישור שהתקבל מהקרן, לגבי רישום ההערה לטובתך.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com