תשלום מזונות מעל גיל 18

  • מזונות
    טל דרורי | 14/02/2023 12:13

    שלום ,
    ב 18.6.23 הבן שלי יגיע לגיל 18 .
    איך מתבצע תשלום המזונות בחודש זה ?
    את תשלום המזונות אני מקבלת ישירות לחשבוני כל 2 לחודש.
    תודה על המענה

    • תשלום מזונות מעל גיל 18
      עו"ד אורית אוחנה | 14/02/2023 13:19

      שלום טל,

      מעל גיל 18 ועד גיל 21 נהוג כי משולם 1/3 מסכום המזונות, אך בדקי מה אומר הסכם הגירושין שלך או פסק הדין שניתן בעניין, לרוב יש לכך התייחסות. (לעיתים כתוב: מגיל 18 או סיום יב' כיתות, לפי המאוחר מבניהם, ישולם 1/3 מסכום המזונות ולעיתים יש אף התייחסות לאן יועבר הכסף, אם לאֵם או לחשבון הקטין ישירות).

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com

      • מזונות
        מיטל דרורי | 14/02/2023 15:51

        הכוונה לשאלתי הייתה ספציפית על חודש יוני בו ימלאו 18 לילד.

        האם בחודש יוני הוא משלם מלא ? לא משלם כלל? או משלם חלקית ?

        תודה

        • המשך תשובה - מזונות מעל גיל 18
          עו"ד אורית אוחנה | 14/02/2023 17:01

          בחודש יוני הוא צריך לשלם מלא (שוב אומר כי לעיתים כתוב בהסכם או בפס"ד לעניין מזונות: עד גיל 18 או סיום יב' כיתות, לפי המאוחר מבניהם - כך שאם אצלך סעיף זה מופיע, אז גם אם הילד יהיה בן 18 ועדיין לא יסיים תיכון, אז הגרוש יצטרך לשלם מזונות גם מעבר לגיל 18). מציעה לך לבדוק מה כתוב בהסכם או בפסק הדין בעניין מזונות.

          בברכה,

          אורית אוחנה, עו"ד
          מנהלת פורום דיני משפחה

          רחוב ארז 18, הסוללים
          טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com

          • מזונות
            טל דרורי | 15/02/2023 10:50

            הי אורית ,
            תודה על המענה , זה לא ברור מאליו .
            בהסכם מצויין שהחל מגיל 18 ישלם האב מזונות פחות 2/3 ישירות לילד עד גיל 21 או עד לשחרור הילד מהצבא.
            ולכן עדיין לא ברורה לי התשובה לגבי חודש יוני השנה. ב 18.6 הילד יחגוג 18 .
            לחודש זה בלבד כיצד מתבצע התשלום ? האם עבור חודש מלא ישירות אליי ? או פחות 2/3 ישירות לילד ?
            תודה שוב על המענה

            • מזונות עד גיל 18 - המשך תשובה
              עו"ד אורית אוחנה | 16/02/2023 10:35

              שלום טל,

              בחודש יוני הוא צריך לשלם מלא שירות אלייך, כפי שיקרה עד אז.

              בברכה,

              אורית אוחנה, עו"ד
              מנהלת פורום דיני משפחה

              רחוב ארז 18, הסוללים
              טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com