חשש כי הגרושה מפרה את הסדרי השהייה שנקבעו בהסכם

  • ניכור הורי?
    ישראל | 13/02/2023 01:08

    גרושים 10 חודשים שקרה בהם המון... אחרי 4 חודשים מהגט - היתחתנה ועברה לעיר אחרת , מרחק 40 דק נסיעה ממני.

    הילד בן 3 , לפי הסכם הגירושין הייתי מוציא אותו 3 פעמים בשבוע מהגן ומחזיר אליה הביתה (כשהיינו באותה עיר.)

    בהסכם לא נכתב שום דבר על מעבר לעיר אחרת.

    1) האם אני יכול לבקש שלאור המעבר שלה היא זו שתביא אלי את הילד לפחות פעמיים ?

    בנוסף לכך , הבעל החדש קנאי מאד ובהדרגה צימצם לנו את הקשר עד שלאחרונה חיסל אותו לגמרי על ידי שמאיים עליה להיתגרש ממנה (היא בהריון) ובהפעלת מניפולציות של כל המישפחה - למעשה היא נשמעת לו וחסמה אותי מכל דרך תיקשורת אפשרית.

    ובכך הם הפנו אותי להיתנהל מול ההורים שלה בכל מה שקשור לילד.

    יש לציין שלא נוח ולא נעים להיתנהל מולם בלשון המעטה בשל משקעי העבר.

    ==>> הדבר למעשה פוגע בקשר שלי עם הילד, ובכללי פוגע לי בשלוות הנפש שאני לא יכול לדעת מה איתו בימים שהוא לא איתי , לא יכול לראות אותו בשיחת ווידאו או לשמוע אותו בשיחה קולית... לא יכול להיתקשר לשאול איך היה היום , להירגע שהכל בסדר וכו...

    2) האם זה חוקי להימנע מקשר איתי לחלוטין ? ולהפנות אותי להיתנהל מול הוריה?

    *כמובן שלא הייתה בינינו שום בעיה אלא הכל נובע מצד הבעל החדש שהיא כביכול "מכבדת אותו" (לא שיש לה ברירה אחרת)

    3) האם ניתן לדרוש לחייב אותה להראות לי את הילד בווידאו בימים שאני לא רואה אותו או לחלופין לתת לי לדבר איתו בשיחה קולית ?

    האם ניתן לדרוש ממנה לדבר איתי אפילו דקה אחת עידכון יומי כזה איך היה הילד וכו?..

    • חשש כי הגרושה מפרה את הסדרי השהייה שנקבעו בהסכם
      עו"ד אורית אוחנה | 13/02/2023 17:00

      שלום ישראל,

      אני מציעה לך להתייעץ עם עו"ד לענייני משפחה שיבחן את הסכם הגירושין שלך, בייחוד את ההסכמות לעניין חלוקת הזמן ההורי ביניכם וניהול הקשר שלך עם הקטין. אם אכן יש הפרת ההסכמות בעניין, אתה יכול להגיש תביעה ולטעון להפרת הסדרי השהייה, כולל בדיקת הסוגייה של מעבר הדירה והאפשרות לחייב את האישה להסיע את הקטין. אין ספק שהסוגייה שאתה מעלה חשובה מאוד ועלייך לפעול מהר ככל האפשר.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com