תשלום הנזק למבוטח ולא לצד השלישי

  • תשלום עבור נזק צד ג עבר לבעל הפוליסה
    ענת | 12/02/2023 23:39

    שלום.

    בדירתה שבבעלותינו נגרם נזק כתוצאה מנזילה של השכן למעלה. לאחר שבעל הדירה למעלה תיקן את הנזק, ולאחר בקשות חוזרות ונשנות, בעל הדירה למעלה הפעיל את ביטוח הדירה שלו, כנגד שנזק שנגרם בדירתנו. אנחנו היינו בקשר ישיר עם חברת הביטוח, נתנו להם את כל המסמכים הדרושים (הצעת מחיר מבעל המקצוע שאנחנו הבאנו מטעמינו ואישור אי הגשת תביעה מהביטוח שלנו). לפי מדיניות חברת הביטוח, הם העבירו את הסכום שאושר עבור הנזק לבעל הפוליסה (השכן) ולא לנו. כרגע המצב הוא שאנחנו כבר תיקנו את הנזק (כי קיבלנו מייל שהכסף עבר לבעל הפוליסה עבור התיקון), הסכום עבורו שולם לבעל הפוליסה (השכן), ובעל הפוליסה לא מעביר לנו את הכסף, מתחמק. בעצם כרגע יש ברשותו כסף שלא שלו. חברת הביטוח אומרת שמבחינתם הנושא נסגר כי הם העבירו את הכסף. למרות שהסברנו להם מראש שאנחנו אלה שמתאמים עם בעל המקצוע ומשלמים לו ישירות- המדיניות שלהם כי לשלם לבעל הפוליסה, ולא לבעלי הנזק. חוץ מעכשיו לתבוע בבית משפט את השכן, האם אין זה באחריות חברת הביטוח לדאוג שהכסף אכן יעבור למי ששילם עבור הנזק?

    תודה.

    • תשלום הנזק למבוטח ולא לצד השלישי
      עו"ד גיל קראוס | 19/02/2023 15:37

      שלום רב,

      לדעתי חברת הביטוח יכולה גם לשלם לכם ישירות את הכסף, שכן היא נכנסת בנעלי המבוטח ומדובר פה בפיצוי עבור צד ג'.

      בכל מקרה, אם השכן אכן לא מעביר את הכסף והכסף אכן הועבר לו, אני מציע שתגישו תביעה משפטית מיידית, גם נגדו וגם נגד חברת הביטוח.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il