מזונות אישה כאשר האישה עובדת

  • מזונות אשה
    סמדר | 03/02/2023 16:49

    האם מזונות אשה ניתנים רק למי שמרוויחה פחות מסכום מסויים לחודש? או שניתנים לכל מי שהכנסתה (גם אם היא מכובדת) אינה מספיקה לה לגמור חודש (נוכח הוצאות דירה והוצאותיה)?

    תודה

    • מזונות אישה כאשר האישה עובדת
      עו"ד אורית אוחנה | 05/02/2023 13:58

      שלום סמדר,

      מטרת מזונות אישה לשמור על רמת החיים לה הורגלה טרם נפרדו הצדדים ועד מתן הגט. במידה ואין עילה השוללת ממנה את מזונותיה (כגון: בגידה, עזיבת הבית ללא סיבה מוצדקת ועוד), כאשר היא משתכרת בעצמה והכסף שמרוויחה מספיק לצרכיה, אז הבעל יכול לטעון כי "מעשה ידיה יהיה תחת מזונותיה" ואז סביר כי לא יחויב לשלם מזונות אישה. לטענתך, הכנסתך אינה מספיקה לכיסוי צרכייך ועל כן כדאי להיוועץ עם עו"ד לדיני משפחה בהתאם לנסיבות המקרה שלך.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com