מעמד הילד לבני זוג בנישואים אזרחיים?

  • נישואים אזרחיים
    דנה | 02/02/2023 20:02

    אם יש בן זוג עקר,ובני הזוג הביאו ילד בטיפולי הפריה באמצעות תרומת זרע אנונימית. הם פנו לקבלת ייעוץ בכל הנוגע להסדרת מעמדו המשפטי ביחס לילד שנולד. העורכת דין אמרה כי: "ככל שזה נוגע לזוגות הטרוסקסואליים – הדברים מאוד פשוטים, אין צורך בהליך משפטי. אתה כבר רשום באופן אוטומטי כאביו המשפטי של הילד שנולד."

    זה נכון?

    • מעמד הילד לבני זוג בנישואים אזרחיים?
      עו"ד ארז רביב | 02/02/2023 23:29

      דנה.

      במידה ואתם רשומים כנשואים לכול דבר ועניין. ואת זוג הטרוסקסואלים ואין לכם כל בעיה רשומת כזוג נשואי וההליך הרפואי נעשה במסגרת הנישואין. הילד שייוולד יהיה רשום אוטומטית במשרד הפנים כילד של ההורים, לגבי זוגות חד מיניים, יש הליך משפטי מורכב יותר, אבל גם להם ניתן להסדיר את המעמד של הילד.

      בברכה,
      ארז רביב, עו"ד
      מנהל פורום דיני משפחה

      טלפון: 050-2057972 ; מייל:erezadiroffice@gmail.com

      • תגובה לתשובה
        דנה | 03/02/2023 22:28

        ואם אנחנו לא נשואים עדיין, אלא רק מאורסים?

        • מעמד של מאורסים
          עו"ד ארז רביב | 03/02/2023 23:40

          דנה

          הילד ירשם רק על שמך כאם יחידנית

          בברכה,
          ארז רביב, עו"ד
          מנהל פורום דיני משפחה

          טלפון: 050-2057972 ; מייל:erezadiroffice@gmail.com