שינוי החלט שופט בגין מידע

  • שאלה דחופה החלטה עקב שקרים לגבי עובדות ואיך לפעול
    ליה | 31/01/2023 05:30

    בתביעת רכוש שהגיש פרודי בביהמש למשפחה, בקשתי לתקן את הפרוטוקול משלא נרשם בו שהשופט אמר שנוכל לבקש לתקן כ. הגנה לאחר בדיקת רואה חשבון.

    עו"ד פרודי שיקרה בתגובתה לבקשתי כי מחוץ לאולם התקיימו דיונים בין הצדדים והגענו להסכמות, למרות שזה לא היה ולא נברא. בגין שקר זה קבע השופט שהפרוטוקול לא יתוקן וחייב אותי בהוצאות.

    1. האם הדרך היחידה לשנות את החלטת השופט היא בקשת ערעור? או שיש דרך אחרת ומה היא?

    2. האם אני אהיה מחוייבת להפקיד ערבון ככל שאבחר לערער ומה הסכום ואיך ניתן להימנע מהפקדת ערבון? ולמה מפקידים ערבון מה הרציונל?

    תודה רבה

    • שינוי החלט שופט בגין מידע
      עו"ד ארז רביב | 02/02/2023 10:16

      ישנם מספר דרכים לשנות החלטת שופט:

      1. בקשה לעיון חוזר - ובוא יש דרישה משפטית להסבר מדוע נפלא טעות בהחלטה.

      2. בקשת רשות ערעור לבית משפט המחוזי על החלטה האחרונה ועל כלל רצף החלטות שבהם נפלה הטעות . ולצורך כך יש לך לשלם אגרה ולהפקיד פיקדון בהתאם לתקנות - כמו כן ניתן להגיש בקשה לפטור או הפחתה בהתאם לעילות הקבועות בחוק ובפסיקה.

      2. במידה ואת תרצי להגיש ערעור - התקנות מחייבות זאת וסיבה להפקדת העירבון- הבטחת הוצאות וכיסוי הוצאות המשיב לערעור.

      בהצלחה
      בברכה,
      ארז רביב, עו"ד
      מנהל פורום דיני משפחה

      טלפון: 050-2057972 ; מייל:erezadiroffice@gmail.com