האם ניתן לתבוע עירייה בתביעות קטנות?

  • לגבי בית משפט לתביעות קטנות
    אנונימי | 23/01/2023 18:54

     שלום,

    אני נכה ומעוניינת לתבוע את העיריה בעיר בה אני חיה עקב סינוור מתמשך ורעש בלתי פוסק ומטריד ממגרש כדורגל של בית ספר מול ביתי. זאת לאחר שהתרעתי לעיריה 15 פעמים לפחות בשנה האחרונה וביקשתי לטפל בכל האמור ולאחר שהעיריה ממשיכה במטרד ביודעין למרות כל בקשותי.

    שאלה 1 - האם ניתן לתבוע את העיריה בתביעות קטנות על פיצויים בגין עגמת נפש, נזיקין ומעבר דירה עקב המפגע שלא מטופל?

    שאלה 2- האם אוכל להיות מיוצגת על ידי עורך דין עקב נכותי?

    תודה רבה.

    • האם ניתן לתבוע עירייה בתביעות קטנות?
      עו"ד אבי קיסוס | 26/01/2023 20:54

      שלום רב,

      עקרונית - ניתן לתבוע רשות מקומית בבימת משפט לתביעות קטנות.

      יחד עם זאת, בית משפט לתביעות קטנות דן בתביעות שאינן מסובכות - על פניו נשמע שהתביעה שלך תצטרך ניהול הוכחות - דבר שבימ"ש לתביעות קטנות אינו מבצע.

      בבית משפט לתביעות קטנות אין ייצוג של עו"ד. יחד עם זאת, ניתן לבקש מבימ"ש - לאחר שיפתח התיק - היתר לייצוג ע"י עו"ד בהתאם לנסיבות המקרה.

      בברכה,

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד

      שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: aykisos@gmail.com