האם עורכת הדין שלי יכולה להודיע על התפטרות מייצוג?

  • מה עושים כשהעורך דין מודיע לי שהוא לא ממשיך לייצג
    אורי | 06/01/2023 01:06

    שלום רב

    אני נמצאת בהליך מעל שנה עם עורכת דין שכבר פעמיים עשתה לי קטע בו מודיעה שמפסיקה לייצג אותי ועושה מחאות (חסימת חברות בפייסבוק שזה תא באמת מעניין אבל הזוי לכשלעצמו, צורחת עלי, לא באמת מקשיבה לצרכיי ואף משקרת לי שהייתה עם קורונה לפני משפט קריטי שחיכינו לו חצי שנה) רק שהפעמים שהיו הייתי במצוקה יצאתי מנישואין רעילים ולקח לי זמן לחזור ליישוב הדעת שלי. השבוע לאחר שאני מעל שבועיים מנסה להשיגה ללא מענה מצידה (הודעות/שיחות) כשאני מבקשת לעדכן אותה בדברים חשובים קיבלתי התעלמות מוחלטת. לא מדובר בחוםשה או משהו שבמשך כל הזמן שאני תחת שירותיה לא קיבלתי.  לציין שלפני חודש היא הביאה מתמחה ופתחה לשלושתנו קבוצה שתלווה שלמעט העברת ניירת לא באמת היה שם שיח מקצועי. אני שילמתי לה על כל ההליך שמתנהל בבית המשפט לא הגענו להחלטות קריטיות של מזונות והשבוע כשאני כבר מוטרדת מזה ואין מענה. לציין שבפעמים הקודמות ספגתי את זה ופשוט שתקתי והמשכתי מתוך המצוקה שהייתי בה ללא יכולת לממן עוד אחר ומבולבלת (גירושין מנרקיסיסט והתמודדות של הליכים באופן אישי ללא תמיכת משפחה בשל מחלת אם שבה היום תקינה). חזרתי לעצמי ב״ה, ועל אף החששות והכסף הרב שכבר לא נשאר, אין הזדמנות שלישית במיוחד שאני מבינה שהיא מוליכה אותי והשהיא צרחה עלי טלפונית כש״דרשתי״ מהמתחה שלה שתחזור אלי. דאגה לומר לי שאני ״חוצפנית ותמיד הייתי״ ושהיא תעשה את החישובים ותחזיר לי את הכסף ומפסיקה לייצג אותי ופשוט ניתקה בפרצוף (אני ממש חוששת שלא תעשה את זה בכלל ואני באויר היא אפילו לא כתבה חא הודיעה לא שלחה לי כלום)

    אני לא מעוניינת לבזבז אנרגיה עליה עכשיו אלא להגיע לרווחה הנפשית שלי ולהבין איך אני מתקדמת מפה. אני לא סומכת עליה בשום צורה. הגיעו מים עד נפש. אבל ה״פיטורין״ הגיעו מצידה..

    מה עושים בשלב הזה? הרי היא ״התפטרה״ איך באמת מוכיחים זאת ומה מבקשים. איך אני פועלת מול בית המשפט עתה והאם אני יכולה להתנהל ללא ייצוג? מה עושים מפה?

    תודה רבה

    • האם עורכת הדין שלי יכולה להודיע על התפטרות מייצוג?
      עו"ד אורית אוחנה | 08/01/2023 10:40

      שלום אורי,

      שאלתך אינה עוסקת דווקא בתחום דיני המשפחה, אך אנסה להתייחס אליה ולסייע לך.

      כללי לשכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית) קובעים כללים בעניין התפטרות עו"ד מייצוג לקוחו:

      "13.(א) קיבל עורך דין ענין לטיפולו, אינו רשאי להפסיק את הטיפול בו אלא אם כן נתגלעו חילוקי דעות בינו ובין לקוחו בנוגע לאופן הטיפול, או שנוצרה מניעה מבחינה חוקית או מבחינת האתיקה המקצועית, או בשל אי תשלום שכר טרחה והוצאות, או מחמת סיבה אחרת המצדיקה את הפסקת הטיפול.

      (ב)החליט עורך דין להפסיק טיפול בענין לפני סיומו, יתן, ללא דיחוי, הודעה על כך ללקוחו, וחובה עליו, במידת האפשר, להפסיק את הטיפול באופן שלא יפגע בעניניו של לקוחו.

      (ג)היה ענין תלוי ועומד לפני בית המשפט, לא יפסיק עורך דין לייצג את לקוחו אלא בכפוף להוראות כל חיקוק."

      אם עורכת הדין בחרה להתפטר, עליה להודיע זאת בהקדם לביהמ"ש וזאת כדי למנוע פגיעה בניהול התיק שלך. אם את מתנגדת להתפטרות, נמקי לביהמ"ש מדוע.

      במידה ובחרת להמשיך בלעדיה, את יכולה לשכור שירותי עו"ד אחר או לייצג את עצמך (פחות מומלץ לטעמי). לעניין החזר שכ"ט ששולם - עייני בהסכם שכ"ט שנחתם ביניכן.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com