מה הוא המועד להתערבות עורך דין בהליכי גירושין?

  • באיזה שלב בתהליך הגירושין הכרח לערב עו"ד?
    ירון | 05/01/2023 23:19

    בני קיבל הזמנה לישוב סכסוך בבית דין רבני ביוזמת האישה לאחר מספר חודשים שגרו ביחד בשכירות. האישה פנתה לעו"ד שפנתה אלינו כדי להסדיר ענינים כספיים של כמה אלפי ש"ח בודדים בהסכם גירושין, אבל גם לתבוע כתובה ללא סיבה מוצקה שיכלה להציג. חשוב לציין שבני מתמיד:

    1. לשתף פעולה רק אם ייכלל בהסכם ויתור על כתובה.

    2. לדרוש שייכתב בהסכם שהסכים לגירושין רק בשל דרישת האישה. כעת לפני פגישת מהו"ת ראשונה.

    האם אפשר להתנהל בצורה זאת, ללא ייצוג עו"ד, כל עוד לא הוגשה תביעה לבית הדין וכל עוד לא נוסח הסכם מקובל על דעתו לפי העקרונות הנ"ל, ורק אח"כ (לפני חתימה על הסכם או כאשר תהיה תביעה) להסתייע בייצוג? אם לא, מה הנזק מחוסר היצוג?

    • מה הוא המועד להתערבות עורך דין בהליכי גירושין?
      עו"ד ארז רביב | 08/01/2023 23:22

      ערב טוב מר' ירון.

      בשל העובדה כי יש בשאלה שלך ירידה לפרטי המקרה המסוים. ובשל העובדה כי הפורום לא מתערב במקרים פרטיים.  המענה יהיה עקרוני לכל מועד רצוי להתערבות עורך דין המומחה לדיני המשפחה בהליך זה.

      בעיקרון: רצוי לערב עו"ד בטרם פניה להליך יישבו סכסוך, וכן עוד בטרם הבחירה לביצוע כל פעולה במסגרת הליכי הגירושין.

      המלצתי היא לפנות לעו"ד המומחה בדיני המשפחה כבר בשלב של תחילת הסכסוך עוד בטרם פניה לבתי הדין או לביהמ"ש למשפחה. וזאת במטרה לקבל מידע מקדים ולתכנן את ההליכים. זאת לאור העובדה כי ישנם גורמים עובדתיים וגורמים משפטים שאדם המצוי בהליך הגירושין לא יכול לראותם בשל העובדה כי עוצמת הרגש עולה על הבהירות המחשבתית ויש מספר גורמים נוספים אשר מסיחים את הדעת של בעל הדין. ולכן רצוי לקבל ייעוץ מקדים של עו"ד המומחה בתחום דיני המשפחה.

      כמו, כן, אם כבר בנך מצוי בהליך חשוב מאוד ורצוי מאוד לקבל ייעוץ כבר עכשיו להמשך ההליכים .

      בברכה,
      ארז רביב, עו"ד
      מנהל פורום דיני משפחה

      טלפון: 050-2057972 ; מייל:erezadiroffice@gmail.com