ההורים מטרידים אותי ורוצים למנות לי אפוטרופוס

  • שיחת טלפון עם ההורים
    נועם | 05/01/2023 09:52

    שלום, יש לי שאלה בקשר לשיחת טלפון עם ההורים.

    יש לי נכות כלשהי שנקראת אוטיזם בתיפקוד גבוהה, אבל אני בן אדם אחראי באופן כללי ולא צריך עזרה של ההורים בפעולות בסיסיות. ההורים שלי גרים בירושלים ואני עברתי בזמן האחרון לגור לבד בדירה בשכירות, בעיר אשדוד. אני מסתדר סבבה פחות או יותר לבד בבית ובאופן כללי, אבל ההורים מתקשרים אליי יותר מידיי ומטרידים אותי בטלפון והדאגה שלהם היא מוגזמת. כמה שאלות שיש לי בקשר לזה:

    1. מבחינה משפטית, אם לא עניתי להורים, מותר להם להתלונן במשטרה על דבר כזה, רק בגלל שלא עניתי לשיחת טלפון שלהם? או שהם לא יכולים להכריח אותי כלום בקשר לזה.

    2. מקובל שבן אדם צעיר בגיל שלי, בן 28, היה עושה צו הרחקה להורים? או שזה לא מקובל.

    3. אם ההורים מפרשים את הנכות שלי בצורה מוגזמת ומבהילים או מפחידים אנשי מקצוע בעניין הזה וגורמים לי נזק, אני יכול להתלונן בבית משפט על ההורים על זה? או שזה לא נושא מספיק חמור. ואם כן, מה בית משפט היה יכול לעשות להורים?

    4. ההורים שיקרו לשוטר שנעדרתי בעבר, למרות שלא באמת נעדרתי ופשוט לא עניתי לשיחות טלפון שלהם וניסיתי לנתק את הקשר עם ההורים. ההורים ביצעו עבירה פלילית כשעשו ככה, או שלא בהכרח, למרות שמדובר בתלונת שווא?

    5. ההורים מאיימים לעשות לי אפוטרופוס דרך בית משפט לענייני משפחה כבר כמה שנים, אבל הם רק מאיימים הרבה שנים אבל לא עושים את זה באמת. מבחינה משפטית הם יכולים לעשות לי אפוטרופוס בגלל נכות של אוטיזם בתיפקוד גבוהה, או שזאת לא נכות מספיק קשה בשביל מינוי אפוטרופוס?

    תודה מראש.

    • ההורים מטרידים אותי ורוצים למנות לי אפוטרופוס
      עו"ד אורית אוחנה | 11/01/2023 10:58

      שלום נועם,

      ראשית, נעים לשמוע שאתה גר לבדך ומסתדר בעצמך ועל כך כל הכבוד! לעניין ההורים: אני מציעה לך לענות להם או לשלוח הודעה שהכל בסדר, רק כדי להרגיע אותם. אני מאמינה שהם בסה"כ דואגים לך ופנו למשטרה מכיוון שחששו לשלומך, לאחר שלא ענית להם. כמובן שאי מענה לשיחות לטלפון זו אינה עבירה. לא הייתי מציעה לך לנסות ולהוציא צו הרחקה מההורים, כדי לא ליצור אווירה של סכסוך ביניכם. קודם כדאי לנסות לפתור את הבעיה בדרכי שלום ונועם. אולי כדאי לערב אדם שלישי שיתווך ביניכם ויסביר להורים את מה שאתה מרגיש. ייתכן שההורים דיווחו למשטרה שנעדרת, מכיוון שלא ענית להם ולא הייתה להם כל כוונה לשקר ולהגיש תלונת שווא.

      אם למרות כל מה שכתבתי, אתה עדיין חש שההורים מגזימים, פוגעים בך וגורמים לך נזקים - אז אתה יכול לפנות למשטרה בבקשה להוצאת צו הרחקה ובמקביל, אתה יכול לפנות גם לביהמ"ש. גורמים אלה יבחנו את התלונות שלך ויחליטו כיצד לפעול.

      לגבי אפוטרופסות: כאשר רוצים למנות אפוטרופוס על בגיר, המבקשים צריכים לפנות לבית המשפט ולהוכיח לשופט/ת כי האדם זקוק למינוי. כמובן שעובד סוציאלי צריך לתת את חוות דעתו, גם היועץ המשפטי לממשלה ובנוסף - בית המשפט מעוניין לשמוע גם את האדם לו רוצים למנות את האפוטרופוס. ישנה חלופה לאפוטרופסות הנקראת "תומך החלטות". זהו אדם הממונה כד לסייע לבגיר לקבל החלטות, אך בשונה מאפוטרופוס, הוא אינו מקבל את ההחלטות במקומו. בית המשפט יעדיף תמיד, כאשר ניתן, לבחור בחלופה המגבילה פחות את חירותו של האדם.

      בהצלחה רבה!!!!

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com