ערעור על החלטות ממומחים במסגרת חלוקת רכוש

  • תביעה רכושית
    נוגה | 01/01/2023 11:48

    שלום,

    אני תובעת את בן הזוג שלי לשעבר (היינו ידועים בציבור) בתיק של תביעה רכושית. חוות הדעת של האקטואר לא כללה לצערי כספים שצבר מעבודה בתקופת השיתוף והועברו לחשבונו הפרטי (או אחר) ולא למשותף שהיה לנו. אני לא עבדתי כל אותה תקופה (5 שנים) וקיבלתי מביטוח לאומי כספי נכות כללית רטרואקטיבית (בתקופת השיתוף) שהועברו לחשבוני הפרטי ולא למשותף, בידיעה והסכמה מלאה של בן הזוג לשעבר. שאלתי, איך והאם ניתן לערער על החלטת הרואה חשבון בדבר חלוקת הכספים שקיבלתי מהמל"ל לפי סעיף 5(2) לחוק יחסי ממון? ואחרי הגשת חוות הדעת שלו שעלתה לאתר, באיזה שלב ניתן לעשות זאת? האם במעמד הדיון המשפטי שטרם נקבע או לפני כן באתר הרשות השופטת?

    דבר נוסף, הרואה חשבון ציין שאם ברצוננו שיבדוק את נושא הברחת הכספים של הנתבע, שנגיש בקשה לבית המשפט. עורך הדין שלי לא עושה זאת על אף בקשותיי מסיבה לא ברורה ואין בכוונתי או יכולתי להחליפו באחר בשלב הזה (לקראת תום הליכים). האם בשלב זה הוא אכן יכול להגיש בקשה זאת לבית משפט לפני דיון נוסף שיקבע בהמשך? (זה לב ליבו של התיק) מה עלי לעשות במצב כזה? תודה.

    • ערעור על החלטות ממומחים במסגרת חלוקת רכוש
      עו"ד ארז רביב | 03/01/2023 17:01

      לגברת:  נוגה

      אמקד את התשובה שלי למספר השאלות שלך:

      1. איך והאם ניתן לערער על החלטת הרואה חשבון בדבר חלוקת הכספים שקיבלתי מהמל"ל לפי סעיף 5(2) לחוק יחסי ממון? תשובה: בסיפור שלך חסר מידע האם ניתן תוקף של פס"ד להחלטת רואה החשבון? או האם ניתן לחוות הדעת של רו"ח תוקף של החלטה. ללא מתן חוות דעת אלא רק במצב של הגשת חוות הדעת, ניתן להגיש שאלות הבהרה, ובהתאם לתשובות ניתן לזמנו לחקירה לדיון הקרוב, ובכך להוכיח כי החוות הדעת לא תקפה. לחילופין, וכן ניתן לבקש לפסול את חוות הדעת שהוגשה רק בכפוף להגשת חוות דעת נגדית, וכל זאת טרם הדיון.

      2. האם בשלב זה הוא אכן יכול להגיש בקשה זאת לבית משפט לפני דיון נוסף שיקבע בהמשך? במידה והעו"ד שלך יבחר כן להגיש את הבקשה בהתאם לעמדת הרו"ח, לגבי הברחת הכספים של הנתבע-הוא רשאי להגיש את הבקשה טרם קיום הדיון בהיתבסס על עמדתו של המומחה .

      בהצלחה .

      בברכה,
      ארז רביב, עו"ד
      מנהל פורום דיני משפחה

      טלפון: 050-2057972 ; מייל:erezadiroffice@gmail.com