ראיות הנדרשות להוכחת העלמות מס

  • העלמת מס
    שרון | 29/12/2022 18:14

    בס"ד

    בעלי ואני נשואים כ10 שנים . בעלי מתקין מזגנים ודודים. לאחר ככמה שנים גיליתי כי בעלי מעלים מס כך שמעתי משכנים והבנתי לפי הדיווחים שלו של ההוצאות וההכנסות . בעלי ניהל רומן לצורך העניין ואנחנו בהליך גירושים עם שני ילדים קטנים ומתוקים  .  הוא הוריד בדיווח בשנת המס 21 האחרונה חצי מההכנסות שלו על מנת לא לשלם לי מזונות גבוהים ואני והילדים חיים כרגע בצמצום מאוד רב בעקבות מהלך זה שלו .טרם הגשתי בקשה למזונות,  יש לי עורך דין, אך נראה כי  חובת ההוכחה בנושא הזה מורכבת . שאלתי, איך אני יכולה להוכיח את העלמות מס אלו ? האם עלי לחשב ולהוכיח בעצמי? האם עלי לפנות לרשויות המס לקבל עזרה? אנחנו נקלענו למצב קשה כלכלי לא פשוט אני והילדים . יש לי מעט הקלטות ומעט שכנים ולקוחות שלו שיכולים לעזור לנו בעניין האם לפנות אליהם ?. תודה רבה.  אשמח לכל סוג של טיפ או מידע .

    • ראיות הנדרשות להוכחת העלמות מס
      עו"ד לירז מאיר | 02/01/2023 00:05

      שלום וברכה

      ראשית צר לי לשמוע על מצבך, מקווה שלבסוף תצליחי לצאת חזקה יותר.

      מדובר במקרה מורכב ורגיש. בשאלתך ציינת כי את מיוצגת על ידי עורך דין, על כן הייתי מתייעצת איתו כיצד לפעול. כפי שציינתי מדובר בנושא רגיש מבחינה אישית, כלכלית ומשפחתית, ולכן קשה לענות על שאלה מעין זו בפורום. ככל שתפני ליותר עורכי דין תקבלי יותר תשובות, כך למדונו חז"ל "כשם שאין פרצופיהם [של בני האדם] שווים זה לזה, כך אין דעותיהם שוות זה לזה."

      על כן, במקרה שלך עדיף לך לבחור עורך דין עליו את סומכת אשר בקי בדיני משפחה ולשמוע לעצתו.

      זאת ועוד, כדי להוכיח עבירה כזו או אחרת, וכן גם בעניין העלמת מס, נדרשות ראיות מוצקות. השתדלי להפריד בין שמועות, סיפורים לבין הוכחות מוצקות מכלי ראשון שבאמצעותם תוכלי לבסס את טענתך להעלמות המס.

      בברכה,

      לירז מאיר, עו"ד

      מנהלת פורום פלילי

      טלפון: 052-6612372 ; מייל:adv.liraz@gmail.com