האם חשוד בגניבה יכול לדרוש לעיין בתיעוד של מצלמות האבטחה?

  • גניבה במקום עבודה
    מיכאל | 29/12/2022 15:57

    שלום נניח שעובד קופה בסופר חשוד בגניבת כסף מהקופה, והקב"ט של הסופר בודק את זה במצלמות.

    האם אותו עובד רשאי לדרוש מהקב"ט את הצילומים האלה כדי לבדוק האם מדובר בתפירת תיק על העובד או במרמה כנגדו?

    • האם חשוד בגניבה יכול לדרוש לעיין בתיעוד של מצלמות האבטחה?
      עו"ד לירז מאיר | 01/01/2023 23:54

      שלום וברכה,

      לכל אדם שמורה זכות העיון במאגרי התמונות הנקלטות ממצלמות אבטחה ומעקב. במידה ובקשתכם לעיון נדחית, ניתן אף לערער על החלטה זו.

      זאת ועוד, על פי הנחית רשם מאגרי המידע, השימוש בהקלטות מתוך מצלמות האבטחה חייב להיות בגדר התכלית שנבקעה מראש להתקנת המצלמה.

      להרחבה ראו: הנחית רשם מאגרי מידע מס' 2012/4 - שימוש במצלמות אבטחה ומעקב ובמאגרי התמונות הנקלטות בהן.

      בברכה,

      לירז מאיר, עו"ד

      מנהלת פורום פלילי
      טלפון: 052-6612372 ; מייל:adv.liraz@gmail.com

      • זכות עיון במידע שבמצלמות אבטחה
        חיים | 04/01/2023 16:02

        בסעיף 13(א) לחוק הגנת הפרטיות כתוב, ש"כל אדם זכאי לעיין בעצמו, או על ידי בא-כוחו שהרשהו בכתב או על ידי אפוטרופסו, במידע שעליו המוחזק במאגר מידע" (ומצלמת אבטחה היא למעשה מאגר מידע).

        אבל איפה כתוב מה שאת טוענת, ש"לכל אדם שמורה זכות העיון במאגרי התמונות הנקלטות ממצלמות אבטחה ומעקב", כלומר, שלי למשל שמורה הזכות לעיין בתמונות שבהן את מצולמת?

        • זכות עיון במאגר מידע
          עו"ד לירז מאיר | 08/01/2023 18:53

          כמובן, שהכוונה היא כי לכל אדם שמורה הזכות לעיין במאגר מידע בחומרים בעלי זיקה אישית. כך בשאלתך העובד יכול לצפות בחומרים בהם הוא מצולם.

          בברכה,

          לירז מאיר, עו"ד

          מנהלת פורום פלילי

          טלפון: 052-6612372 ; מייל:adv.liraz@gmail.com