אופן התייחסות רו"ח מבקר לכספי נכות , הכיצד?

  • שאלה דחופה
    מירית | 28/12/2022 08:51

    אחי מתגרש, אחי מונה להיות מקבל קצבת נכות בשבילי ע"י ביטוח לאומי. ולכן אחי רשום כבעל חשבון בנק שבו כספי קצבת נכות בעבורי.

    השופט קבע שרו"ח מטעם ביהמש יבדוק 3 שנים אחורה את חשבונות הבנק על שם המתגרשים, אז נעדכן את הרוח שאחי קיבל בעבורי והרו"ח יראה הפקדות במשך ה 3 שנים שנכנסו מביטוח לאומי וכדומה עם זה אין בעיה.

    אלא שהחשבון הזה הכיל גם כספים שהצטברו משך השנים מהקצבאות כך שבתוך ה3 שנים הנבדקות  יש בחשבון סכום כסף גדול שנבע מהצטברות של קצבאות עבורי ששולמו לאורך שנות עבר שלא כלולות בתקופת ה 3 שנים. כלומר שהרו"ח לא יראה איך נוצר.

    איך הרו"ח אמור להתייחס לסכום כסף הנ"ל שנמצא בחשבון, אך לא רואים איך נוצר?

    האם הוא יבקש לחשוף תקופה ארוכה יותר אחורה מאשר 3 השנים?  מה יקרה ומה האפשרויות שלי במצב כזה להגן על כל הכסף שבחשבון?

    תודה רבה

    • אופן התייחסות רו"ח מבקר לכספי נכות , הכיצד?
      עו"ד ארז רביב | 03/01/2023 19:00

      לכבוד הגברת מירית.

      איך הרו"ח אמור להתייחס לסכום כסף הנ"ל שנמצא בחשבון, אך לא רואים איך נוצר?

      לרו"ח שהתמנה מטעם בית המשפט, יש קריטריונים והנחיות של ביהמ"ש מה עליו לבדוק. אם את או בעל דין אחר המצוי בתיק מבקש כי על רו"ח להתייחס למידע מסוים בצורה אחרת ממה שהחוק או הדרך המקצועית שעליו לבחון. על בעל הדין, במקרה ספציפי זה לפי הסיפור - זה את או אחיך שהידרו לפנות לרו"ח ולביהמ"ש על מנת לבקש ממנו להתיחס לגורם כספי זה או אחר בצורה אחרת ויש לתת הסבר לכך. ובהתאם לזאת יש מצב שחלק מהכסף יהיה מוגן או לכול הפחות הינתן לו יחס חשבונאי אחר.

      בברכה,
      ארז רביב, עו"ד
      מנהל פורום דיני משפחה

      טלפון: 050-2057972 ; מייל:erezadiroffice@gmail.com