פיצוי עקב פריצה

  • פיצוי עקב פריצה
    טל | 26/12/2022 15:11

    היתה לנו פריצה בדירה,

    גנבו קצת כסף, שתי שרשראות פנינים ועט מון בלנד.

    יש דו״ח סוקר, יש מצלמת אבטחה, הגנב היה רעול פנים עם כפפות רואים שלקח גם את המפתח הרזרבי של הדירה והמחסן.

    יש לנו ביטוח תכולה בלבד כי אנחנו גרים בשכירות. במחסן יש שני זוגית אופניים יקרים שמבוטחים אם גונבים אותם מהמחסן, למזלנו ,את האופניים לא נגנבו אך נאלצנו להחליף מנעולים כדי שלא יגיע הגנב מאוחר יותר וירוקן גם את תכולתו.

    חברת הביטוח לא החזירה לנו את הסכום עבור החלפת המנעולים. האם זה תקין?

    כמו כן הורידו 50% משווי עט המון בלנד שמופיע בדו״ח סוקר , וצינו שאם אביא חשבונית קניה נקבל את שאר הכסף. כשכתבי להם שיש דו״ח סוקר וזו מתנה שבעלי קיבל כשפרש מעבודתו ואין בכוונתנו לקנות עט חדשה כתבו :

    תגמולי הביטוח משולמים בהתאם לחלק ב' – תנאים כליים לכל פרקי הפוליסה סעיף 4(ב') תגמולי ביטוח לפי ערך כינון בשל מקרה ביטוח מותנים בהקמה מחדש בידי המבוטח או תיקון או החלפה של הרכוש שאבד או ניזוק וזאת ללא שינויים באיכות ובסוג הרכוש בהשוואה לרכוש שאבד או ניזוק; לא הוקדם מחדש, תוקן או הוחלף הרכוש שאבד או ניזוק, יהיו תגמולי הביטוח בעדו לפי ערך שיפוי.

    מדוע על תכשיטים שילמו את כל הסכום שמופיע בדו״ח סוקר ועל העט הורידו 50%

    האם זה קביל?

    תודה